Ο Μπερλουσκόνι δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στην ηγεσία της κεντροδεξιάς

Την επιθυμία του να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην ιταλική πολιτική σκηνή εξέφρασε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μιλώντας στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης RAI.

Την επιθυμία του να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην ιταλική πολιτική σκηνή εξέφρασε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μιλώντας στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης RAI.

«Το σημερινό σχήμα, ο Λαός της Ελευθερίας (PdL) θα συνεχίσει να υφίσταται, ως συμμαχία των δυνάμεων της κεντροδεξιάς. Το κόμμα μου θα ονομασθεί και πάλι Φόρτσα Ιτάλια και φοβάμαι ότι θα κληθώ και πάλι να αναλάβω τον ρόλο του ηγέτη», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, διαμηνύοντας έτσι ότι αψηφά τις καταδικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων σε βάρος του.

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάληξη της δίκης για το σκάνδαλο Ρούμπι Γκέιτ, ο Μπερλουσκόνι είπε πως η καταδίκη του «θυμίζει το θέατρο του παραλόγου», αφού «γίνεται αναφορά σε κατάχρηση εξουσίας χωρίς να υπάρχει κανένας που να έχει υποστεί αυτή την κατάχρηση. Και αυτό συνέβη και με την κατηγορία για συμμετοχή σε προαγωγή στην πορνεία».

Στην συνέντευξή του ο Μπερλουσκόνι υπογράμμισε επίσης ότι «κάποιοι προσπαθούν να πετύχουν την ολοκλήρωση του εικοσαετούς πολέμου» που υποστηρίζει ότι διεξάγεται σε βάρος του, «πλήττοντας την εικόνα του, την περιουσία του, τα πολιτικά του δικαιώματα και τώρα ακόμη και την ελευθερία του».

Σχολιάζοντας το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της Ρώμης να καταβάλει αποζημίωση στον εκδότη Κάρλο Ντε Μπενεντέτι ύψους περίπου 490 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της αγοράς του εκδοτικού οίκου Μονταντόρι, η οποία θεωρήθηκε διαβλητή, ο Μπερλουσκόνι σημείωσε ότι «από την όλη υπόθεση βγήκα εγώ ζημιωμένος, αφού λόγω πολιτικών παρεμβάσεων, αναγκάστηκα να παραχωρήσω στον Ντε Μπενεντέτι μια εφημερίδα, περιοδικά και ακόμη και μία χαρτοβιομηχανία. Μας ζητούν να καταβάλουμε αποζημίωση πενταπλάσια της αξίας των μετοχών του οίκου Μονταντόρι που έχουμε στην κυριότητά μας. Είναι αδιανόητο».

Από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος του Κάρλο Ντε Μπενεντέτι χαρακτήρισε «ξεδιάντροπο» τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπογραμμίζοντας ότι «όπως πάντα, συνεχίζει να προσπαθεί να παραποιήσει την αλήθεια και παραλείπει να αναφέρει ότι κατάφερε να ελέγξει την Μονταντόρι χάρη σε δωροδοκία δικαστικού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος