Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε υπηκόους Βουλγαρίας (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες, ηλικίας 52, 51, 34 και 32 ετών) ως μέλη κυκλώματος παράνομης αγοραπωλησίας βρεφών, καθώς και μια 27χρονη συμπατριώτισσά τους μητέρα νεογνού.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 52χρονος και η 51χρονη ήταν οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος. Ειδικότερα εντόπιζαν τις γυναίκες που κυοφορούσαν και προέβαιναν στις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους «αγοραστές» βρεφών. Τα υπόλοιπα τρία μέλη δρούσαν επικουρικά, εμφανίζονταν δηλαδή στα ραντεβού και διευκόλυναν την ομάδα στην εγκληματική της δράση.
Επίσης, προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν 15.000 ευρώ από την πώληση κάθε βρέφους ενώ οι φυσικές μητέρες των μωρών εισέπρατταν το ποσό των 3.000 ευρώ.
Τη Δευτέρα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επιχείρηση ύστερα από «κλεισμένο» ραντεβού στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου αρχικά συνελήφθη η 51χρονη η οποία έφερε μαζί της βρέφος (αγόρι) προς πώληση, το οποίο είχε γεννήσει 27χρονη συμπατριώτισσά της.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε σπίτι όπου διέμενε η 51χρονη μαζί με τους υπόλοιπους δράστες στη συγκεκριμένη περιοχή εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι εμπλεκόμενοι. Επίσης, στην ίδια οικία διέμενε και συνελήφθη η 27χρονη μητέρα του υπό πώληση βρέφους, ηλικίας δύο εβδομάδων.
Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 κινητά τηλέφωνα, 12 κάρτες sim, πολλά έγγραφα και ιατρικές εξετάσεις του βρέφους.
Επίσης με προφορική εντολή του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης το νεογνό μεταφέρθηκε άμεσα για φροντίδα και περίθαλψη σε ειδική μονάδα νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.
Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων στο κύκλωμα και για το ενδεχόμενο εμπλοκής των συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.