Ευρωπαϊκό βραβείο στον καθηγητή Οφθαλμολογίας Ιωάννη Παλλήκαρη

Το ευρωπαϊκό επιστημονικό βραβείο «Ιωάννης Χαραμής», που έχει θεσπιστεί προς τιμήν του μεγάλου έλληνα οφθαλμολόγου, απονεμήθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 στον καθηγητή Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ιωάννη Παλλήκαρη.

Το ευρωπαϊκό επιστημονικό βραβείο «Ιωάννης Χαραμής», που έχει θεσπιστεί προς τιμήν του μεγάλου έλληνα οφθαλμολόγου, απονεμήθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 στον καθηγητή Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ιωάννη Παλλήκαρη. Η απονομή έγινε σε μια λαμπρή τελετή στην Κοπεγχάγη, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Οφθαλμολογικού Συνεδρίου, στο οποίο ανακοινώνονται και οι τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις στην Οφθαλμολογία.
Το βραβείο «Ιωάννης Χαραμής» απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια, έπειτα από ψηφοφορία και των 45 κρατών της Ευρώπης. Σε αυτήν ψηφίζουν τον οφθαλμίατρο εκείνο του οποίου το πρωτότυπο χειρουργικό έργο έγινε διεθνές επιστημονικό απόκτημα. Με το βραβείο αυτό έχουν ως σήμερα τιμηθεί οι κορυφαίοι ευρωπαίοι ιατροί, οι οποίοι με τις επιστημονικές εφαρμογές τους έκαναν εκατομμύρια συνανθρώπους μας να ξαναβρούν την όρασή τους ή να τη βελτιώσουν κατά πολύ.
Η Ευρωπαϊκή Οφθαλμολογική Εταιρεία στο πρόσωπο του καθηγητή κ. Παλλήκαρη τίμησε την Ελλάδα και τον επιστήμονα ο οποίος την ανέδειξε και την κατέστησε οδηγό της παγκόσμιας οφθαλμολογίας.
Ο καθηγητής κ. Παλλήκαρης στη διάρκεια της επιστημονικής και πανεπιστημιακής του καριέρας έχει τιμηθεί με τα σημαντικότερα βραβεία της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Σε μια συγκυρία που η υγεία και τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα συρρικνώνονται και η χώρα δονείται εσωτερικά και αμφισβητείται εξωτερικά, οι επιστήμονές της στον διεθνή χώρο οδηγούν τις εξελίξεις.
Στο handbook of Ophthalmology, το επίσημο διαδικτυακό βιβλίο της Αμερικανικής Ακαδημίας, στο κεφάλαιο «Ιστορία της Οφθαλμολογίας», αναφερόμενη στα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν, αρχίζει από το 650 π.Χ. με τον Αριστοτέλη και τελειώνει το 1989 με τη μεγάλη ανακάλυψη της τεχνικής LASIK από τον καθηγητή κ. Παλλήκαρη. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι η «Ευρώπη», η «ευρεία ματιά», γεννήθηκε στην Ελλάδα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk