Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Οσοι νοµίζουν ότι το ΠαΣοΚ διαλύεται βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος. Διότι το ΠαΣοΚ δεν είναι ούτε οι γνωστοί απατεώνες ούτε οι πασίγνωστοι «κηπουροί».

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ | tovima.gr

Οσοι νοµίζουν ότι το ΠαΣοΚ διαλύεται βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος.

Διότι το ΠαΣοΚ δεν είναι ούτε οι γνωστοί απατεώνες ούτε οι πασίγνωστοι «κηπουροί».
Ο τίτλος ΠαΣοΚ, συναισθηματικά φορτισμένος ακόμη σήμερα, έχει τη θέση του ανάμεσα στα ιερά και στα όσια της δημοκρατικής παρατάξεως. Σε μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο κάτω από τον ήλιο του ΠαΣοΚ συνετάχθησαν οι περισσότεροι Ελληνες για τη Μεγάλη Αλλαγή. Αλλά με την πάροδο των ετών τα πράγματα άλλαξαν. Ελειψε ο χαρισματικός ηγέτης, περίσσεψαν οι ανόητοι, απεκαλύφθησαν σκάνδαλα – τους μαύρισε ο λαός. Τι άλλο μπορούσε να πράξει;
Κοιτάζει ο πολίτης προς τα αριστερά και δεξιά – και τι αντικρίζει; Στο ένα άκρο συρρικνωμένο το ΚΚΕ ασκείται στην επαναστατική γυμναστική. Ακίνδυνο το σφυροδρέπανο, αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη απέναντι η… σβάστικα που κατέχει θέσεις στη Βουλή των Ελλήνων. Επιστρέφοντες στα αριστερά θα συναντήσουμε τη νέα… Αριστερά της Αριστεράς, τον υπό τον κ. Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ, που άλλοι τον θεωρούν αυριανό πρωθυπουργό και άλλοι λένε ότι δεν θα προλάβει. Διότι, λένε, ο κ. Λαφαζάνης δεν έφυγε από τον Περισσό για να καταλήξει ένας ακόμη Συνιστωσιώτης. Ηδη φαίνεται ότι μελετά τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, που λειτουργεί με διανομή της κρατικής επιχορήγησης, δίκην μερίσματος, προς τις συνιστώσες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και υπάρχουν και άλλες πληρωμές.
Στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς είναι το κόμμα του κ. Φώτη Κουβέλη, ισχνό αλλά σταθερό. Μια πολιτική «μπουτίκ». Προς τα δεξιά πάλι κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τον Πάνο Καμμένο. Είναι έτοιμος να συνεργασθεί με οποιονδήποτε.
Και φθάνουμε στην ουσία των πολιτικών πραγμάτων. Τα σημερινά κόμματα έχουν τερματίσει τον παραγωγικό βίο τους. Οι Κεντρώοι είναι εδώ – αναποφάσιστοι και προβληματισμένοι. Προσκλητήριο σοβαρό περιμένουν.
Με αυτά τα δεδομένα «Το Βήμα» ανοίγει τη συζήτηση για την αναγέννηση της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Η συνέχεια την επόμενη Κυριακή…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες