Χωρίς τον Κώστα Χριστοφιδέλη θα ταξιδέψει το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουνίου για το Βέλγιο η εθνική βόλεϊ ανδρών για τον δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων για τα μπαράζ πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2013. Η ελληνική ομάδα θα έχει δύσκολο έργο αφού στον πρώτο αγώνα, στην Ορεστιάδα ηττήθηκε με 3-0.
Ο έμπειρος ακραίος, ο οποίος αγωνίστηκε ελάχιστα στο πρώτο παιχνίδι λόγω ενοχλήσεων στον ώμο, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, συναντήθηκε την Τρίτη με το προπονητικό τιμ και αποφασίστηκε να μην ταξιδέψει στο Βέλγιο, αφού εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις. Ο Χριστοφιδέλης, σύμφωνα με πληροφορίες, πάσχει από τενοντίτιδα και έχει πόνους στον υπερακάνθιο.

Τη θέση του στη 12άδα θα πάρει ο Ραφαήλ Κουμεντάκης κι αυτή θα είναι (εκτός απροόπτου) η μοναδική αλλαγή στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, συγκριτικά με το πρώτο παιχνίδι.

«Θέλω να ευχαριστήσω στον Κώστα για τη μέχρι τώρα βοήθεια που έχει δώσει στην ομάδα και σ’ αυτές τις λίγες ημέρες που έχουμε μπροστά μας μέχρι το δεύτερο παιχνίδι στο Βέλγιο, θα προσπαθήσουμε να αναπληρώσουμε το κενό του», δήλωσε ο Αλέκος Λεώνης ενώ η απογευματινή προπόνηση της εθνικής ανδρών είναι προγραμματισμένη για τις 19.00.