Το κριτήριο της εμπειρίας αντί του νεανικού ενθουσιασμού επικράτησε στις επιλογές των κκ. Αλέκου Λεώνη και Σωτήρη Δρίκου για τη δωδεκάδα της εθνικής βόλεϊ ανδρών που θα αγωνισθεί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο ομοσπονδιακός προπονητής άφησε εκτός τους νεαρούς ακραίους Κουμεντάκη και Δαλακούρα και τον νεαρό κεντρικό Πελεκούδα. Μοναδική εξαίρεση και έκπληξη ήταν η κλήση του νεαρού Γιώργου Τζιουμάκα του Ηρακλή ως δεύτερου διαγώνιου.

Αναλυτικά η δωδεκάδα που θα αναχωρήσει την Πέμπτη (23 Μαΐου) για τη Σουηδία είναι η εξής: ΠΑΣΑΔΟΡΟΙ: Προύσαλης Κώστας (Ναρμπόν), Φιλίποφ Ντίμα (Γιαστρέμπινσκι). ΑΚΡΑΙΟΙ: Φράγκος Ανδρέας (Λατίνα), Χριστοφιδέλης Κώστας (Ολυμπιακός), Κοκκινάκης Μενέλαος (Ολυμπιακός). ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ: Πετρέας Γιώργος (Ναρμπόν), Σμαραγδής Νίκος (Oλυμπιακός), Ανδρεάδης Ανδρέας (Ηρακλής Θεσσαλονίκης). ΔΙΑΓΩΝΙΟΙ: Τζούριτς Δημήτρης (Τρεντίνο), Τζιουμάκας Γιώργος (Ηρακλής Θεσσαλονίκης). ΛΙΜΠΕΡΟ: Παπαδημητρίου Αχιλλέας (Μποβέ), Στεφάνου Γιώργος (Ολυμπιακός)

Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Νορβηγία, την Ισλανδία και τη Σουηδία. Η τελευταία θεωρείται και η σημαντικότερη αντίπαλος της εθνικής ομάδας στη μάχη για την πρώτη θέση. Η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου προκρίνεται στον 3ο προκριματικό που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2014 και που οδηγεί στα τελικά του Παγκοσμίου, ενώ, η ομάδα που θα καταλάβει την δεύτερη θέση θα παίξει σε επόμενο προκριματικό γύρο τον προσεχή Οκτώβριο.
Για την ελληνική ομάδα πάντως η συμμετοχή στον προκριματικό όμιλο της Σουηδίας έχει περισσότερο χαρακτήρα προετοιμασίας ενόψει των αγώνων μπαράζ με το Βέλγιο για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωβόλεϊ που είναι και ο βασικός στόχος της χρονιάς.