«Θα πάω εκεί που με θέλουν»ήταν η απάντηση του κ.Ζοζέ Μουρίνιοστο ερώτημα «που θα σας βρει η νέα χρονιά;».Δύσκολη ομολογουμένως στιγμή για έναν προπονητή όταν οι σφυγμοί του έχουν ξεπεράσει τους 120 λόγω της έντασης ενός αγώνα. Ωστόσο ο πορτογάλος τεχνικός δεν δίστασε να ανοίξει την πόρτα της εξόδου από τη Μαδρίτη προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις πρέπει να είναι ειλικρινείς, αλλιώς δεν είναι σχέσεις αληθινές».

Μολονότι η Βασίλισσα κατέβαλε υπερπροσπάθεια στο τελευταίο 10λεπτο του δεύτερου ημιτελικού απέναντι στη Ντόρτμουντ κυνηγώντας το θαύμα της ανατροπής του 1-4 (σκορ με το οποίο είχε ηττηθείο στο «Βεστφάλεν») το 2-0 όπως διαμορφώθηκε από τα γκολ τωνΚαρίμ ΜπενζεμάκαιΣέρχιο Ράμοςδεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει τους Μερένχες στο μεγάλο ραντεβού της 25ης Μαΐου στο Λονδίνο όπου θα διεξαχθεί ο εφετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην Ισπανία, τα πρωτοσέλιδα των καταλανικών και μαδριλένικων εφημερίδων ήταν αφιερωμένα στην προσπάθεια της Ρεάλ, των ποδοσφαιριστών της και ασφαλής στην επόμενη προπονητική προσπάθεια του κ. Μουρίνιο η οποία όλα δείχνουν ότι δεν θα λάβει χώρα στη Μαδρίτη.

«Εγώ το πίστεψα», έγραψε στο πρωτοσέλιδό της η Marca έχοντας στο φόντο το μεγάλο coreo των οπαδών πριν από την έναρξη του αγώνα.Μέσα στο ρεπορτάζ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Ρεάλ Μαδρίτης άγγιξε την επική ανατροπή, πλαισιωμένη από ένα εκπληκτικό κόσμο που φώναζε: Ναι Ρεάλ, μπορείς».

«Από θαύμα δεν ολοκληρώθηκε το θαύμα», έγραψε η (επίσης μαδριλένικη) As προβάλλοντας τη φωτογραφία του αναπληρωματικού γκολκίπερΙκερ Κασίγιαςνα αγκαλιάζει τον περίλυπο Ράμος.

Με τον κ. Μουρίνιο, αλλά περιπαιχτικά ασχολήθηκε ο γρπατός Τύπος της Καταλωνίας, ασχέτως με το ότι το ίδιο βράδυ (σήμερα, Τετάρτη 1/5) ηΜπαρτσελόναθα ψάξει τη δική της (ακόμα πιο δύσκολη) ανατροπή μετά την ήττα με 0-4 από τη Μπάγερν Μονάχου.

«Αντίο Mou, η αποτυχία ολοκληρώθηκε» έγραψε ηSportυπογραμμίζοντας ότι «11 χρόνια χωρίς να κατακτήσει το δέκατο. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ πρέπει να σκεφτεί το κλείσιμο του κύκλου του μετά από ένα ακόμα φιάσκο».

Η El Mundo Deportivo δεν χαρίστηκε επίσης στη Ρεάλ και στονSpecialOne! Πάνω στη φωτογραφία των παικτών της Ντόρτμουντ που πανηγυρίζουν, το πρωτοσέλιδο αναφέρει: «Αντίο στο δέκατο. Το όνειρο της Ρεάλ Μαδρίτης κράτησε δέκα λεπτά, αλλά τα δύο γκολ δεν ήταν αρκετά. Οι Μπλάνκος ήδη μετρούν 11 χρόνια απογοήτευσης στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ο Μουρίνιο απέτυχε και φεύγει».