• Αναζήτηση
 • Σφραγίδες τα νέα αποκτήματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου

  Είναι δύο απλές σφραγίδες γραφείου. Μόνον που αυτές, τις οποίες απέκτησε το νεοσύστατο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου χάρη στην ευγενική δωρεά ενός συλλέκτη προέρχονται από την εποχή της γαλλικής διοίκησης του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας. Γι΄ αυτό άλλωστε είναι γραμμένες στα γαλλικά

  Είναι δύο απλές σφραγίδες γραφείου. Μόνον που αυτές, τις οποίες απέκτησε το νεοσύστατο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου χάρη στην ευγενική δωρεά ενός συλλέκτη προέρχονται από την εποχή της γαλλικής διοίκησης του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας. Γι΄ αυτό άλλωστε είναι γραμμένες στα γαλλικά.
  Η πρώτη σφραγίδα χρονολογείται στο 19ο αιώνα και ανήκει στην εταιρία που ίδρυσε το 1887 ο Ιωάννης Βαπτιστής Σερπιέρι, συγκεκριμένα την «Εταιρία Αεριόφωτος Αθηνών και Αλλων Πόλεων» (ή στα γαλλικά «Société du gaz d’Athènes et autres villes»).

  Η δεύτερη, η οποία μάλιστα είναι και εσώγλυφη για χρήση με βουλοκέρι χρονολογείται στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα και αναφέρεται πλέον στην «Ελληνική Εταιρία Φωταερίου Αθηνών» («Société hellénique du gaz d’Athènes»).

  Θυμίζουμε ότι το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου λειτουργεί στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).
  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk