Την άνοιξη του 2004 η Βουλιαγμένη γνωρίζοντας την ήττα στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελονέτα με 11-5, στον δεύτερο τελικό του Λεν Τρόφι πόλο ανδρών, έχασε την ευκαιρία να προσθέσει ένα δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο στην τροπαιοθήκη της. Εκείνο το παιχνίδι ήταν το τέλος της εποχής για μια σπουδαία φουρνιά παικτών και ένα κύκλο συνεπούς ευρωπαϊκής παρουσίας των Μπέμπηδων. Στη συνέχεια η Βουλιαγμένη έχασε μερικά από τα καλύτερα παιδιά της, κατρακύλησε στην ιεραρχία του ελληνικού πόλο μέχρι να καταφέρει και πάλι να κατακτήσει πέρυσι το πρωτάθλημα και να ξαναέχει μεγάλες ευρωπαϊκές βλέψεις.
Αύριο Τετάρτη (17/4) στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης (19.00, ΟΤΕ sport 4) απέναντι στην ομάδα με την οποία έκλεισε ένα κύκλο ζωής, το 2004, την Μπαρτσελονέτα η Βουλιαγμένη φιλοδοξεί να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και την επιστροφή της στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Σύμμαχος της ελληνικής ομάδας είναι και το απόλυτο που διατηρεί εντός έδρας τη εφετινή σεζόν, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να μετρούν έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
Η Μπαρτσελονέτα θα αγωνιστεί χωρίς τον Μπάλας Σιράνι, ο οποίος έσπασε το χέρι του πριν μερικές μέρες και τέθηκε νοκ άουτ από τους προημιτελικούς εναντίον της Βουλιαγμένης. Ο ουγγρικής καταγωγής, πολιτογραφημένος ισπανός φουνταριστός είναι από τα βαριά χαρτιά της καταλανικής ομάδας.