Εφέτος για πρώτη φορά αποφασίσαμε να… τιμήσουμε την ημέρα. Θελήσαμε αντί να γράψουμε μια «υπερβολική» ή ακραία στα όρια του εξωπραγματικού είδηση που θα γινόταν αμέσως αντιληπτή, να προσαρμόσουμε μια υπάρχουσα είδηση της επικαιρότητας στο πνεύμα της ημέρας.

Είναι γνωστό ότι έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ομάδα φανατικών της εξωγήινης διαστημικής ζωής οι οποίοι περνούν από… κόσκινο κάθε εικόνα που δίνει στη δημοσιότητα η NASA. Σε κάποιες από τις εικόνες που έστειλε το Curiosity και δημοσίευσε η NASA υπάρχουν κάποια αντικείμενα και σχηματισμοί στο έδαφος που θυμίζουν σκελετό ζώου. Οι φίλοι του… E.T έσπευσαν να επισημάνουν το γεγονός κάνοντας λόγο για ανακάλυψη οστών στον Αρη.

Εμείς λοιπόν πήραμε το γεγονός και το εμπλουτίσαμε προσπαθώντας να κάνουμε οσο το δυνατόν πιο πιστευτή την είδηση. Το link που παραπέμπει στη σελίδα της NASA είναι πραγματικό, μόνο που φυσικά η NASA ποτέ δεν απέσυρε την εικόνα και φυσικά ποτέ δεν ετοιμαζόταν να κάνει ανακοινώσεις για να εξηγήσει τι βρήκε το Curiosity.

Το βίντεο υπάρχει στο Διαδίκτυο και το έφτιαξε η ομάδα των λεγόμενων UFO Hunters. Απλά εμείς κάναμε μια μικρή επεξεργασία για να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό. Τέλος το δημοσίευμα είναι επίσης αληθινό απλά εμείς αφαιρέσαμε την ημερομηνία και κάποια άλλα στοιχεία για να φαίνεται ότι είναι… της ώρας.

Ακολουθεί το δημοσίευμα-φάρσα

Εντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί στο Διαδίκτυο εδώ και λίγα 24ωρα ότι το Curiosity ανάμεσα στις δεκάδες εικόνες που στέλνει καθημερινά από τον Αρη έστειλε πριν λίγες μέρες και κάποιες στις οποίες διακρίνεται κάτι που μοιάζει με σκελετό ενός σπονδυλωτού όντος. Μάλιστα κάποιες από αυτές τις εικόνες η NASA τις είχε δημοσιεύσει σε μια από τις ιστοσελίδες που έχει δημιουργήσει για την αποστολή του ρομποτικού εξερευνητή στον Αρη αλλά μετά τον θόρυβο που έχει προκληθεί τις απέσυρε. Δείτε τη δημοσίευση στη σελίδα της NASA η οποια στη συνέχεια αποσύρθηκε.

Κάποιοι που πρόλαβαν να δουν και να «αρπάξουν» τις εικόνες πριν τις αποσύρει η NASA, δημιούργησαν μάλιστα ένα σχετικό βίντεο για το εύρημα.

Ηδη πολλοί δικτυακοί τόποι έχουν ξεκινήσει τα ρεπορτάζ και όπως διαρρέεται από την έδρα της NASA στο Χιούστον είναι πιθανό τις επόμενες ώρες η αμερικανική υπηρεσία να κάνει ανακοινώσεις για το θέμα που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Δείτε ένα από τα ρεπορτάζ