Από τη στιγμή που ο ισπανικός Τύπος ακολουθεί κατά πόδας τα τελευταία δημοσιεύματα του αγγλικού τα οποία αφορούν στον πορτογάλο προπονητή κ. Ζοζέ Μουρίνιο και στις (ιδιαίτερα αυξημένες πλέον) πιθανότητες αποχώρησής του από τη Ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να επιστρέψει στην Αγγλία για να αναλάβει εκ νέου την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι, δεν πρέπει να υπάρχει απλώς καπνός αλλά και φωτιά!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισπανικών ιστοσελίδων (που δεν έχουν ωστόσο την εγκυρότητα της Marca η οποία γενικότερα δεν καταπιάνεται τις τελευταίες εβδομάδες με το θέμα Μουρίνιο), ο αντικαταστάτης του 50χρονου Πορτογάλου στον πάγκο της Βασίλισσας θα είναι ο νυν τεχνικός της πρωταθλήτριας Γερμανίας Ντόρμουντ κ. Γιούργκεν Κλοπ.
Ο 45χρονος Γερμανός έχει το προφίλ του προπονητή που σύμφωνα με τη διοίκηση της ομάδας ταιριάζει στις κυριαρχικές τάσεις του συλλόγου και για το λόγο αυτό παρουσιάζεται ως ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του κ. Μουρίνιο σε περίπτωση αποχώρησης του Special One, ειδικά από τη στιγμή που ο πρώτος εκλεκτός, ο Δανός κ. Μίκαελ Λάουντρουπ αποφάσισε να παραμείνει στη Σουόνσι ανανεώνοντας τη συνεργασία του με την ουαλική ομάδα ως το 2015.