Η ρήση του αμερικανού προπονητή μπάσκετ κ. Πατ Ράιλι «οι ήττες είναι σαν την κοπριά. Μυρίζουν άσχημα αλλά είναι χρήσιμες» ταιριάζει απόλυτα στον χαρακτήρα της ήττας που υπέστη η ανανεωμένη εθνική πόλο ανδρών από το Μαυροβούνιο. Στον αγώνα για την πέμπτη αγωνιστική των προκριματικών του Γουόλντ Λιγκ η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 8-9 (1-1, 2-2, 1-2, 4-4) αλλά ο προπονητής της κ. Σάκης Κεχαγιάς όχι μόνο έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα αλλά έμεινε και σε αρκετά σημεία ικανοποιημένος. Πολύ περισσότερο που ο σημερινός αγώνας δεν είχε βαθμολογική σημασία για την εθνική ανδρών καθώς έχει χάσει ήδη το τρένο για τα τελικά του θεσμού.
Η ελληνική ομάδα με πολλούς νέους διεθνείς στη σύνθεσή της πάλεψε απέναντι στους 4ους των Ολυμπιακών του Λονδίνου και αν μάλιστα ήταν αποτελεσματικότεροι στον παίκτη παραπάνω (μόλις 4 γκολ σε 13 προσπάθειες) θα μπορούσε να έχει διεκδικήσει τη νίκη. Από την άλλη πλευρά οι Μαυροβούνιοι ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στα σούτ από την περιφέρεια γεγονός που υποδηλώνει ότι και στον τομέα αυτή η νέα εθνική ομάδα χρειάζεται αρκετή δουλειά. Αλλωστε και ο κ. Κεχαγιάς παρότι εξέφρασε την ικανοποίηση για την εμφάνιση των νέων διεθνών παραδέχτηκε ότι «έχουμε ακόμη πολύ δρόμο» προσθέτοντας όμως ότι «σήμερα βγήκαν αρκετά πράγματα από αυτά που κάνουμε στην προπόνηση».
Για την ελληνική ομάδα από την οποία απουσίασε ο τραυματίας Χρήστος Αφρουδάκης σκόραραν οι: Γιάννης Φουντούλης 3, Γούνας 2, Μιράλης 1, Κολόμβος 1, Μυλωνάκης 1.