Στο ευρωπαϊκό βάθρο κατάφερε να ανέβει η ελληνίδα πρωταθλήτρια της πάλης Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία επέστρεψε στην Ελλάδα με το αργυρό μετάλλιο στις αποσκευές της. Η ελληνίδα αθλήτρια αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τιφλίδας (Γεωργία) στην κατηγορία των 55 κ. πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Αρχικά αντιμετώπισε με επιτυχία τη Βουλγάρα Βιολέτα Ατανάσοβα, στη συνέχεια επικράτησε της Καταρίνα Κράβτσικ από την Πολωνία ενώ στον ημιτελικό με έναν συναρπαστικό αγώνα απέκλεισε την Ιράνα Χούσιακ από την Ουκρανία σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό της κατηγορίας της, όπου και αγωνίστηκε με τη Σουηδέζα Σοφία Μαγκνταλένα Μάτσον από την οποία όμως ηττήθηκε. Η επιτυχία της Περβολαράκη ήρθε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την ελληνική πάλη και χάρισε ένα απαραίτητο και αναγκαίο χαμόγελο στους ανθρώπους της.

Η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης δήλωσε μετά την ευρωπαϊκή επιτυχία της: «Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ενώσει τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους για να παραμείνει το άθλημα της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες».