ΣτΕ: Εκδικάζεται η αγωγή των μικρο – ομολογιούχων για το «κούρεμα»

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής η κινητοποίηση των μικρο – ομολογιούχων . Πάνω από 300 άτομα πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή, αφού προηγουμένως συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Αρσάκειο στην Πανεπιστημίου, κρατώντας μαύρες σημαίες και αναρτώντας πανό στην είσοδο του κτιρίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής η κινητοποίηση των μικρο – ομολογιούχων . Πάνω από 300 άτομα πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή, αφού προηγουμένως συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Αρσάκειο στην Πανεπιστημίου, κρατώντας μαύρες σημαίες και αναρτώντας πανό στην είσοδο του κτιρίου. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάζεται το ζήτημα των απωλειών που υπέστησαν από το κούρεμα των ομολόγων.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο σύλλογος ΟΔΕ υπενθυμίζει ότι οι μικρο-ομολογιούχοι «διαπιστώνουν με το κλείσιμο ενός χρόνου από την παράνομη και αντισυνταγματική συμμετοχή 15.000 και πλέον οικογενειών στο PSI ότι κανείς, εντός και εκτός κυβέρνησης, δεν ασχολείται με την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί».

Σημειώνεται πως περίπου 10.000 ομολογιούχοι, φυσικά πρόσωπα, εταιρείες και ταμεία έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του «κουρέματος» ομολόγων που κατείχαν (PSI), αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά έχουν κατατεθεί 150 αιτήσεις ακύρωσης. Ωστόσο, σε κάθε προσφυγή περιλαμβάνονται (ομαδικά) μέχρι και 200 ομολογιούχοι.

Οι προσφυγές στρέφονται κατά των πράξεων του υπουργικού συμβουλίου (5 και 10/2012), του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk