Αυτή τη φορά δεν θα ψήσετε ξεχωριστά τη ζύµη. Τα υλικά θα δέσουν όλα µαζί, όπως ακριβώς δένουν η παράδοση και η νεωτερικότητα σε αυτό το φαγητό.

Υλικά (για 1 ταρτιέρα διαµέτρου 23 εκ.)

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. µπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. βούτυρο, λιωµένο
  • 1 αβγό
  • 50 γρ. πεκορίνο, τριµµένο ή άλλο αλµυρό τυρί της αρεσκείας σας
  • 2 κ.σ. χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. ξαλµυρισµένος παστός µπακαλιάρος, µαδηµένος, χωρίς τα κόκαλα
  • 1 φλ. του καφέ έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεµµύδι, κοµµένο σε κυβάκια
  • 2 πράσα, κοµµένα σε ροδέλες
  • 5 πατάτες, βρασµένες, καθαρισµένες και κοµµένες σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1 κ.γ. λευκό πιπέρι
  • 2 ντοµάτες, ξεφλουδισµένες και κοµµένες σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. πελτέ ντοµάτας
  • ½ µατσάκι σέλινο (µόνο τα πράσινα φύλλα), ψιλοκοµµένο
  • ½ µατσάκι δυόσµο, ψιλοκοµµένο
  • 1 φλ. του καφέ ρύζι γλασέ, βρασµένο

κτέλεση

Ζύµη: Σε µια λεκάνη ανακατεύουµε το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ. Προσθέτουµε τα υπόλοιπα υλικά και ζυµώνουµε. Σκεπάζουµε τη λεκάνη µε διάφανη µεµβράνη και αφήνουµε τη ζύµη στο ψυγείο για 20-25 λεπτά.

Γέµιση: Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 160°C. Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε το κρεµµύδι, το πράσο και τις πατάτες για 4-5 λεπτά. Προσθέτουµε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουµε καλά.

Σύνθεση: Λαδώνουµε µια ταρτιέρα και απλώνουµε τη ζύµη µε τα χέρια, µε τέτοιον τρόπο ώστε να ανασηκώνεται στα τοιχώµατα και να τα καλύπτει. Την τρυπάµε µε ένα πιρούνι σε 3-4 σηµεία και απλώνουµε επάνω της τη γέµιση. Πασπαλίζουµε µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι και ψήνουµε για 25-30 λεπτά. Σερβίρεται ζεστή.