• Αναζήτηση
  • Γαρίδες σουβλάκι σε δενδρολίβανο

    Οι γαρίδες παίρνουν άρωµα από τα κλωνάρια δενδρολίβανου ενώ ψήνονται

    Οι γαρίδες παίρνουν άρωµα από τα κλωνάρια δενδρολίβανου ενώ ψήνονται. {{{ moto }}}

    Υλικά (για 2-4 άτοµα)

    •  6 κλωνάρια δενδρολίβανου, µήκους 15-20 εκ. το καθένα
    • 1 κιλό γαρίδες, Νο 1
    • 1 κ.γ. χονδρό αλάτι
    • 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
    • χυµός από 1 λάιµ (µοσχολέµονο)

    Εκτελεση

    Καθαρίζουµε τις γαρίδες, πετώντας το κεφάλι και το κέλυφος και κρατώντας µόνο την ουρά. Κάνουµε µια τοµή µε ένα µαχαίρι κατά µήκος της ράχης της γαρίδας και αφαιρούµε το εντεράκι τραβώντας το µε τη βοήθεια µιας οδοντογλυφίδας.

    Με ένα µαχαίρι διαµορφώνουµε τα κλωνάρια δενδρολίβανου, ώστε το κάτω άκρο τους να γίνει µυτερό για να µπορέσουν να περάσουν οι γαρίδες. Τρυπάµε τις γαρίδες (περίπου 3 για κάθε σουβλάκι) σε 2 σηµεία µε το κλωνάρι, ούτως ώστε να είµαστε σίγουροι ότι δεν θα φύγουν.

    Λαδώνουµε ελαφρά ένα τηγάνι-γκριλιέρα µε ένα πινέλο (ή µε λίγο χαρτί κουζίνας) και ρυθµίζουµε σε υψηλή ένταση τη φωτιά, ώσπου να ζεσταθεί. Ψήνουµε τα σουβλάκια µέχρι να αποκτήσουν οι γαρίδες σοµόν χρώµα. Αποσύρουµε από τη φωτιά.

    Σε ένα µπολ ανακατεύουµε καλά το ελαιόλαδο, τον χυµό του µοσχολέµονου και το χονδρό αλάτι και περιχύνουµε µε αυτό το µείγµα τα σουβλάκια.

    Tip

    Μην τις παραψήσετε, διότι θα σκληρύνουν.

    Αφιερώματα