Κλειστή λόγω «Αθηνάς» η Γερμανική Φιλολογία του ΑΠΘ

Aναστέλλει την λειτουργία του ως την Δευτέρα, 11 Μαρτίου, το τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ενσωμάτωση των τμημάτων ξένων γλωσσών στο Ίδρυμα, στο πλαίσιο των αναδιατάξεων του σχεδίου «Αθηνά».

Τα μέλη του τμήματος Γερμανικής γλώσσας θα συνεδριάσουν εκ νέου την Δευτέρα για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεων τους.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Μαρτίου, από τους εκπροσώπους του τμήματος «η Γενική Συνέλευση (αρ. 337/7.03.2013) συζήτησε την τελευταία πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά», που αφορά την προτεινόμενη απορρόφηση/συγχώνευση του Τμήματος στη Σχολή/Τμήμα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα στην αρχική πρόταση του υπουργείου Παιδείας».
Έτσι έκρινε ότι «εξακολουθούν να υφίστανται τα θεσμικά, ακαδημαϊκά και διοικητικά προβλήματα τα οποία έχουν επισημανθεί σε προηγούμενα ψηφίσματα. Για τον λόγο αυτό εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην απορρόφηση/συγχώνευση του Τμήματος και στην υποβάθμισή του σε «κατεύθυνση» στο προτεινόμενο Σχολή/Τμήμα καθώς και στη συνολική μείωση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών/-τριών του» καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk