Η εκτός έδρας ήττα από την Κηφισιά με 3-2 στοίχισε στον κ. Γιάννη Μέλκα τη θέση του προπονητή στην ομάδα βόλεϊ ανδρών του ΠΑΟΚ. Η διοίκηση της ομάδας θεωρώντας τον κ. Μέλκα ως υπεύθυνο για τη μέτρια πορεία της ομάδας αποφάσισε να προχωρήσει σε διαζύγιο μαζί του και βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέου τεχνικού. Σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται σε έλληνα τεχνικό, ώστε να γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα και βέβαια να μην έχει υψηλές χρηματικές απαιτήσεις.
Ο νέος προπονητής δεν αναμένεται να γίνει γνωστός πριν από τον αγώνα Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όπου την ομάδα θα οδηγήσει ο Αρης Γιαμακίδης. Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα από την Κηφισιά βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας με τον Αρη ενώ στόχος της ομάδας είναι η πρόκριση στην τετράδα των πλέι οφ.
Ο κ. Μέλκας ο οποίος ως παίκτης είχε διακριθεί με τα χρώματα του Αρη, ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ το 2005 ως βοηθός του κ. Μπογκογιέφσκι, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν 2006-2007. Επανήλθε στον ΠΑΟΚ τον Νοέμβριο του 2008 και από τότε μέχρι σήμερα βρίσκονταν στο τιμόνι του.
Η ανακοίνωση: «Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή κ. Γιάννη Μέλκα τον οποίο ευχαριστεί θερμά για όλα όσα πρόσφερε στην ομάδα βόλεϊ ανδρών και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας».

Ο ΠΑΟΚ είναι την παρούσα περίοδο η πρώτη ομάδα που προχωρά σε διαζύγιο με τον προπονητή της.