Επειτα από μια σπουδαία μάχη τεσσάρων ωρών ο σκωτσέζος Αντι Μάρεϊ επικράτησε 3-2 σετ του Ελβετού Ρότζερ Φέντερερ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν. Το νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη θα αντιμετωπίσει το πρωί της Κυριακής (27/1, 10.30, Eurosport) τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, Νόβακ Τζόκοβιτς (νο1).

Ο Μάρεϊ που προέρχεται από μια καταπληκτική σεζόν με την κατάκτηση του US open και του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στο Λονδίνο, πραγματοποίησε ένα ιδιαίτερα ώριμο παιχνίδι απέναντι στο νούμερο 3 της κατάταξης και κατά πολλούς κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών, Φέντερερ. Νίκησε 6-4 και 6-3 το πρώτο και το τρίτο σετ, έχασε στο τάι μπρέικ (6-7) το δεύτερο και το τέταρτο και επικράτησε πανηγυρικά (6-2) στο πέμπτο και καθοριστικό σετ.

Στις οχτώ τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις ο Τζόκοβιτς και ο Μάρεϊ έχουν από τέσσερις νίκες, ενώ η τελευταία διαμάχη τους σε Γκραν Σλαμ έληξε υπέρ του Σκωτσέζου στο US Open.

Η αυλαία των τελικών του Αυστραλιανού Οπεν θα ανοίξει το πρωί του Σαββάτου (26/1, 10.30, Eurosport) με τον αγώνα της Βικτορία Αζαρένκα (νο1) από τη Λευκορωσία εναντίον της Νι Λα (νο6) από την Κίνα.