Στις αγκάλες του βετεράνου σχεδιαστή Όσκαρ Ντε Λα Ρέντα, του 71χρονου μετρ της κομψότητας, βρήκε θαλπωρή το ταλέντο του Τζον Γκαλιάνο, του 52χρονου ισπανο-βρετανού σχεδιαστή που αποκαθηλώθηκε από το στερέωμα της μόδας μετά τις περίφημες δημόσιες αντισημιτικές του δηλώσεις το 2011.

Ο Τζον Γκαλιάνο επιστρέφει στον χώρο της μόδας, λοιπόν, με τις ευλογίες του Αμερικανού σχεδιαστή Όσκαρ Ντε Λα Ρέντα δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο με τη ρατσιστική του συμπεριφορά που έγινε η αιτία να αποπεμφθεί από τον οίκο Christian Dior του οποίου με επιτυχία κρατούσε τα ηνία προσφέροντας ετήσια κέρδη που έφταναν στο αστρονομικό ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ λίγο πριν το ξέσπασμα του σκανδάλου.

«Είμαι ευγνώμων στον Όσκαρ που με κάλεσε να περάσω χρόνο μαζί του στα οικεία εδάφη ενός στούντιο σχεδιασμού», ανέφερε ο Βρετανός σχεδιαστής ο οποίος απολύθηκε από τον οίκο Dior μετά τα αντισημιτικά σχόλια που έκανε δημοσίως κατά τη διάρκεια νυχτερινής εξόδου του στο Παρίσι τον Φεβρουάριο του 2011.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι υπέφερε από προβλήματα με το αλκοόλ και ότι έχει περάσει τα τελευταία δύο χρόνια αναρρώνοντας. Σήμερα, πλέον, είναι σε θέση να δουλέψει με τον Όσκαρ Ντε Λα Ρέντα και με έδρα τη Νέα Υόρκη.

«Ο Τζον κι εγώ γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια και είμαι ένας μεγάλος θαυμαστής του ταλέντου του. Δούλεψε πολύ και σκληρά για να θεραπευθεί και είμαι χαρούμενος που του δίνω την ευκαιρία να αναδυθεί εκ νέου στον κόσμο της μόδας…», ανέφερε ο Όσκαρ Ντε Λα Ρέντα.

Κι ο Γκαλιάνο με τη σειρά του συμπλήρωσε: «Είμαι αλκοολικός. Βρίσκομαι στην απεξάρτηση τα τελευταία δύο χρόνια… Εξέφρασα τη θλίψη μου ιδιωτικώς και δημοσίως για τον πόνο που προκάλεσα και συνεχίζω να το κάνω…»