Αθήνα 12 Ιανουαρίου 2013

Προς

Την έγκριτη εφημερίδα ‘ΤΟ ΒΗΜΑ’

κ. Διευθυντά,

Θα σας παρακαλούσα να δημοσιεύσετε το παρακάτω κείμενο στην έγκριτη εφημερίδα σας.

Χθες το απόγευμα επισπεύτηκα το νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να συμπαρασταθώ σε ένα φίλο μου που είχε εισαχθεί στη Γαστρονομική Κλινική του 6ου ορόφου διότι όπως γνωρίζετε «Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις και κινδύνοις ου λείπει».

Αν και ο φίλος μου είναι διάσημος στο εξωτερικό και αρκετά γνωστός στο εσωτερικό για την τεχνοτροπία της εικαστικής του τέχνης δεν τον πείραξε καθόλου που νοσηλεύετε σε θάλαμο 6 ατόμων.

Καθώς συζητούσαμε διάφορα, δυο νοσοκόμες που μπήκαν στο θάλαμο μας παρε-κάλεσαν να εξέλθουμε για να προβούν στις απαραίτητες θεραπείες που είχαν ανάγκη οι ασθενείς. Όταν εξήλθαν οι νοσοκόμες η μία εκ των δυο μου είπε ο κύριος που είναι στο μεσαίο κρεββάτι θέλει να ουρήσει. Κατάλαβα ότι ήταν ο φίλος μου αλλά παραξενεύτηκα γιατί το έλεγε σε εμένα, δεν ήταν δική της δουλειά; Δεν έδωσα σημασία και πήγα στο φίλο μου ο οποίος μου ζήτησε μια πάπια.

Αμέσως πήγα στο γραφείο που ήσαν οι νοσοκόμες και τους ζήτησα μια πάπια. Η νοσοκόμα ευγενέστατα που είπε ότι δεν υπάρχουν πάπιες αλλά αν θέλετε να σας δώσω ένα πλαστικό μπουκάλι. Όταν το άκουσα δυσανασχέτησα και τους εί-πα ότι αύριο θα στείλω επιστολή σε εφημερίδα για να γνωστοποιήσω το θέμα.

Βεβαίως να στείλετε επιστολή και να λέτε ότι το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων ο Ευαγγελι-σμός δεν έχει πάπιες για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς του.

Επανερχόμενος προς το θάλαμο βλέπω και το βοηθό του φίλου μου να ερχόταν εκείνη τη στιγμή και του είπα το συμβάν.

Τότε αυτός μου επιβεβαίωσε το γεγονός και κα-θώς κατευθυνόμαστε στο θάλαμο πήγε και πήρε το κομμένο πλαστικό μπουκάλι από τον ορό και το έδωσε στο φίλο μου αντί πάπιας για να ουρήσει. Τότε ο φίλος μου με ένα ύφος συμπαθείας μου είπε «Λουκά αυτή είναι η Ελλάδα».

Πιστεύω ότι τον πείραζε αρκετά το ότι ουρούσε σε ένα κομμένο πλαστικό μπουκάλι ορού.

Με εκτίμηση,