• Αναζήτηση
 • Οι νέες τεχνολογίες καταλύτης στον εκσυγχρονισμό του δημοσίου

  Ο ευρύτερος δημόσιος τομέας έχει έρθει πλέον αντιμέτωπος με σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα που αποτελούν τις βασικές και χρόνιες αιτίες δυσλειτουργίας του κρατικού μηχανισμού.

  Ο ευρύτερος δημόσιος τομέας έχει έρθει πλέον αντιμέτωπος με σημαντικά διαρθρωτικά προβλήματα που αποτελούν τις βασικές και χρόνιες αιτίες δυσλειτουργίας του κρατικού μηχανισμού. Οι συνέπειές τους, παρότι είναι συνήθως  πολυδιάστατες και παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλομορφία, μπορούν να διαχωριστούν σε δυο ευρείες κατηγορίες: στην απώλεια εσόδων ή/και κατασπατάληση δημόσιων πόρων, και στις παρενέργειες στην εύρυθμη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα (γραφειοκρατία, διοικητικό κόστος κ.λπ.).

  Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με την αποτελεσματική χρήση εφαρμογών και εργαλείων της νέας τεχνολογίας, μπορεί να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, και ειδικότερα στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

  Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η άνοιξη στους Δολομίτες… Το δαχτυλίδι με το ογκώδες ροζ διαμάντι του Martin Katz έστελνε χιλιάδες εκθαμβωτικές αντανακλάσεις μέσα από την ειδική, υπερσύγχρονη... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk