Την τεχνική ηγεσία της ισπανικής Βαλένθια ανέλαβε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού κ. Ερνέστο Βαλβέρδε Η διοίκηση των «νυχτερίδων» επέλεξε τον 48χρονο τεχνικό στη θέση του Αργεντινού κ. Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, ο οποίος απολύθηκε το περασμένο Σάββατο, μετά την εντός έδρας ήττα (5-2) από τη Σοσιεδάδ στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Το συμβόλαιο του κ. Βαλβέρδε έχει ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013.

Ο πρώην προπονητής των Ερυθρόλευκων πάντως είναι ο τρίτος στις προτιμήσεις των αναγνωστών της ισπανικής ιστοσελίδας «AS» για την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια με ποσοστό 13%. Στην κορυφή των προτιμήσεων είναι ο κ. Λουίς Αραγονιές με 37% και δεύτερος είναι ο κ. Λουίς Ενρίκε με 15%. Ακολουθούν οι κ. Γκρεγκόριο Μανθάνο με 9% και Μαρθελίνο Γκαρθία με 7%.

Ο Βαλβέρδε ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής από την Αθλέτικ Μπιλμπάο την αγωνιστική περίοδο 2003-04, όταν η ομάδα της χώρας των Βάσκων εξασφάλισε την πρόκριση στο Κύπελλο UEFA και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας. Τη σεζόν 2006-07 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εσπανιόλ, φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου UEFA, όπου γνώρισε την ήττα από τη Σεβίλη στα πέναλτι. Ως τεχνικός του Ολυμπιακού, στις δύο θητείες του (ενδιάμεσα είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Βιγιαρεάλ), κατέκτησε το νταμπλ τη σεζόν 2008-09, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2010-11 οδήγησε την ομάδα του Πειραιά εκ νέου στην κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Την περασμένη σεζόν (2011-12) ο Βαλβέρδε κατέκτησε για δεύτερη φορά νταμπλ με τον Ολυμπιακό.