Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα σφυρίδας (1.200-1.500 γρ.)
1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 μπουκάλι μπίρα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
½ ποτήρι του κρασιού χυμό λεμονιού
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε βαθύ και φαρδύ σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 7-8 λεπτά.

Αφαιρούμε το σκόρδο, ρίχνουμε τις ντομάτες, την μπίρα, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά να δέσει και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Προσθέτουμε προσεκτικά τα φιλέτα ψαριού και τον χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.