Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mail Online, η γαλλική αστυνομία γνωρίζει το όνομα του παπαράτσι του οποίου οι φωτογραφίες με την Δούκισσα του Κέιμπριτζ τόπλες δημοσιεύτηκαν τον περασμένο μήνα στο γαλλικό περιοδικό Closer, για να κάνουν στη συνέχεια το γύρω του κόσμου.

«Το όνομα είναι γνωστό» αναφέρει ανώνυμη πηγή που βρίσκεται κοντά στις έρευνες. «Ο φωτογράφος αναμένεται να συλληφθεί και να ανακριθεί πάραυτα.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την γαλλική νομοθεσία, όποιος κριθεί ένοχος παραβίασης της ιδιωτικής ζωής ενός ανθρώπου, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα χρόνο καθώς και με βαριά πρόστιμα.

Οι εν λόγω εικόνες χαρακτηρίστηκαν από τους Γάλλους δικαστές ως «βάναυση απεικόνιση», ενώ από την πλευρά της η εκδότρια του Closer που τις πρωτοδημοσίευσε ισχυρίστηκε ότι δεν τις θεωρεί σοκαριστικές ή εξευτελιστικές.

«Μπορώ να φανταστώ ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τους δυσαρέστησαν, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι ταπεινωτικές… Οι δύο τους είναι πολύ χαρούμενοι, δείχνουν ερωτευμένοι και η Κέιτ είναι πολύ όμορφη».