Ακαρπες οι προσπάθειες για τη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Ακαρπη ήταν η συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων, τη Δευτέρα το μεσημέρι σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση για να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Ακαρπη ήταν η συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων, τη Δευτέρα το μεσημέρι σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση για να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Οι δυο πλευρές δεν κατέστη δυνατόν να ερθουν σε κάποια συμφωνία, με αποτέλεσμα οι πρατηριούχοι να ζητούν συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν στην κυβέρνηση, με στόχο να βρεθεί λύση στο θέμα της διάθεσης τους πετρελαίου θέρμανσης

Σημειώνεται ότι η συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Παρασκευή στο υπουργείο, με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, απέβη και αυτή άκαρπη.

Την ίδια ημέρα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία από την ερχόμενη Δευτέρα εξισώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης, στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.

Οι πρατηριούχοι αντιδρούν στη εξίσωση των φόρων για το πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ ζητούν να εγκατασταθούν συστήματα εισροών-εκροών όγκου καυσίμων, όχι μόνο στα πρατήρια, αλλά και σε όλα τα στάδια της αλυσίδας διακίνησης καυσίμων.

Σε ό,τι αφορά την τιμή του πετρελαίου, αναμένεται να ξεπεράσει το 1,35 ευρώ/λίτρο, βάζοντας «φωτιά» στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ήδη, βεβαίως, πολλά νοικοκυριά έχουν στραφεί σε εναλλακτικές -και φθηνότερες- μορφές θέρμανσης.

Οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως οι παραγγελίες πετρελαίου εφέτος θα είναι 50% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι (καθώς η τιμή θα είναι ακριβότερη κατά 40%) και υπολογίζουν ότι από τη μείωση των πωλήσεων πετρελαίου θέρμανσης λόγω της υψηλής τιμής, απειλούνται με κλείσιμο 2.000 πρατήρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk