Η Νικόλ Κίντμαν «καθιέρωσε» το κόκκινο χρώμα στις επίσημες εμφανίσεις της. Με μακριά, πυρόξανθα μαλλιά, πορσελάνινο δέρμα και φλογερό λιπ γκλος έμοιαζε με φιγούρα του Μποτιτσέλι. Η διάσημη ηθοποιός επέλεγε πάντα φορέματα του αγαπημένου της John Galliano. Ο οίκος Dior είχε ανακαλύψει την μούσα του. Always in red!

Η μικροσκοπική μελαχρινή σταρ Σάλμα Χάγιεκ, σύζυγος του πολυεκατομμυριούχου Φρανσουά Πινό Junior λατρεύει επίσης το κόκκινο. Η Σάλμα ντύνεται συνήθως με outfits στο κόκκινο του κρασιού ή το deep red από την χειμερινή κολεξιόν του οίκου Gucci ο οποίος ανήκει στον διεθνή επιχειρηματικό όμιλο Πινό.

Οι σούπερ σταρ της διεθνούς μουσικής σκηνής και τα top models είναι πανέτοιμα να «ζωγραφίσουν» τις κρύες νύχτες του χειμώνα με το ζεστό, ποθητό κόκκινο. Το κόκκινο άλλωστε ανεβάζει τη θερμοκρασία! Είναι ένα παιχνίδι με την φωτιά. Ένα παιχνίδι που γοητεύει.

Το κόκκινο είναι χρώμα πρωταγωνιστής την φετινή σεζόν μαζί με το μπλε, το ροζ και το πράσινο. Το κόκκινο της ντομάτας, της φωτιάς, το κόκκινο στολισμένο με αληθινά ρουμπίνια σαν αυτά που φόρεσε το πρώην διάσημο κουνελάκι του Playboy και…παντοτινή celebrity Victoria Silvstedt στον Χορό των Ρόδων στο Μόντε Κάρλο κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Το κόκκινο του ταυρομάχου. Ακριβώς σαν το one shoulder βραδινό που φορούσε το πρώτο κορίτσι του Τζέημς Μποντ, Eunice Gayson. Το κόκκινο των 80’s που βάφει τις μυτερές γόβες, τα παλτό με τον όγκο στους ώμους και τα φανταχτερά faux bijoux. Το βαθύ κόκκινο, το αυτοκρατορικό μπορντό.

Οι κατακόκκινες δερμάτινες κασετίνες του Cartier με τα πολύτιμα ρουμπίνια πάνω στους περιβόητους πάνθηρες-καρφίτσες του οίκου μας ταξιδεύουν…Σε κόσμους μακρινούς, πολυτελείς, ονειρεμένους. Μακριά από την σκληρή λιτότητα.

Τα ωραιότερα και πιο χαρακτηριστικά κόκκινα outfits του χειμώνα:

Blumarine

Μίνι παλτό από κατακόκκινη βιζόν που μας «γυρίζει» στα άτακτα κορίτσια των 80’s.

Calvin Klein

Κόκκινα ριχτά φορέματα που σταματούν πάνω από το γόνατο και φαρδιά παλτό με ζώνη στην μέση. Η Ρούνι Μάρα, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Το κορίτσι με το τατουάζ» είναι big fan.

Reed Krakoff

Μακριά παλτό στις δύο αποχρώσεις του κόκκινου. Της φωτιάς και του κρασιού.

Bally

Κατακόκκινα «μικρά» φορέματα σαν αυτά που αγαπούσε η Jackie ‘O. Συνδυάζονται –αντί για τις κλασικές πέρλες- με ογκώδη κολιέ της Stella McCartney και του Salvatore Ferragamo. Με εκτυφλωτικές κόκκινες πέτρες κρυστάλ ντε ρος.

Lanvin

Ο Alber Elbaz τρέφει αδυναμία στις μπάσκες και τα βολάν. Ταγιέρ με στενές φούστες και σακάκια με μπάσκες. Φορέματα στράπλες με βολάν στην μέση. Στενά φορέματα με βολάν στους ώμους.

Valentino

Ο οίκος που λάτρεψε το κόκκινο χρώμα όσο κανείς άλλος. Κατακόκκινες φόρμες, κοντά φορέματα από δαντέλα, μακριές τουαλέτες. Κόκκινες γόβες και τσάντες.

Alexander McQueen

Φορέματα από κατακόκκινη γούνα με φαρδιά ασημένια ζώνη στην μέση. Μίνι φορέματα με «φριλς» και ασορτί εκκεντρικά παπούτσια.

Comme des Garçons

Όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου σε κοντά και μακριά φορέματα με τεράστιες βούλες.

Yohji Yamamoto

Κόκκινα σακάκια με μαύρα κουμπιά, στενά φορέματα που συνδυάζονται με μαύρα booties.

John Galliano

Κόκκινες φαρδιές κάπες πάνω από μαύρα καυτά σορτς και ψηλές μπότες. Μακριά φορέματα από μουσελίνα.

Carven

Κοντά φορέματα από σατέν φούστες-τουλίπες για τον designer Guillaume Henry.

Giorgio Armani

Κόκκινα κλασικά σακάκια και τουνίκ πάνω από γκρι παντελόνια.

Κόκκινα στενά φορέματα και γούνινες «μικρές» κάπες.

Salvatore Ferragamo

Υπέροχες αραχνοΰφαντες μπορντό μπλούζες οι οποίες συνδυάζονται με χρυσές μπροκάρ φούστες.

Marni

Κόκκινα φορέματα με βολάν πάνω από ιβουάρ πουκάμισα και γαλάζια παντελόνια.

Antonio Marras

Κόκκινα δαντελένια πολυτελή φορέματα.

Ralph Lauren

Βαθυκόκκινα καλοραμμένα κοστούμια από βελούδο.

Marc Jacobs

Φούστες από βελούδο συνδυάζονται με κόκκινα καρό σακάκια. Φαρδιές, μάλλινες εσάρπες και μεγάλα εκτυφλωτικά κόκκινα καπέλα.

Michael Kors

Κάπες από μαλλί, κόκκινες γούνες και μια εκθαμβωτική, κόκκινη τουαλέτα με παγέτες.

Diane von Furstenberg

Κατακόκκινο φόρεμα που σταματάει κάτω από το γόνατο. Μοναδικό «στολίδι» τα μακριά μαύρα δερμάτινα γάντια.

Αξεσουάρ

Η Prada υπογράφει ψηλοτάκουνα κατακόκκινα λουστρίνι παπούτσια με μπαρέτα. Ο οίκος Louis Vuitton κροκό τσάντες με κούμπωμα-κόσμημα. Ο οίκος Bulgari τις χαρακτηριστικές μεγάλες κόκκινες τσάντες που κρατάει με άνεση και στιλ η Ιζαμπέλα Ροσελίνι. Η Chanel τις χαρακτηριστικές καπιτονέ τσάντες με την χρυσή αλυσίδα. Ο Salvatore Ferragamo κατακόκκινους φακέλους. Ο Fendi κόκκινα μποτίνια με κορδόνια μπροστά. Ο Giuseppe Zanotti κόκκινα πέδιλα από βελούδο και βιζόν λεπτομέρειες.