Χωρίς ομόφωνες αποφάσεις και συμπεράσματα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη με την ΕΠΟ, τη Σούπερ Λίγκα και τη Φούμπολ Λιγκ, αναφορικά με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εφαρμογή του αθλητικού νόμου ως προς τις διατάξεις που αφορούν την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι την επόμενη αγωνιστική περίοδο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θα διεξαχθεί με 18 ομάδες. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι οι φορείς του ποδοσφαίρου θα πρέπει να αποφασίσουν για πόσα χρόνια θα ισχύσει η συγκεκριμένη αναδιάρθρωση και πότε θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα από όλες τις ομάδες το σύστημα αδειοδότησης της UEFA, με συγκεκριμένες γηπεδικές και οικονομικές υποχρεώσεις για τη συμμετοχή μιας ομάδας στο πρωτάθλημα.

Με την άποψη του κ. Ιωαννίδη συμφώνησε ο πρόεδρος της Λίγκας κ. Γιάννης Μώραλης δηλώνοντας ότι το άθλημα θα πρέπει να βρει νέους πόρους και οι φορείς του αθλήματος να συζητήσουν τι ποδόσφαιρο χρειάζεται η Ελλάδα σε βάθος τετραετίας. Ο κ. Μώραλης έθεσε θέμα τροποποίησης της αθλητικής νομοθεσίας αναφορικά με τις ευθύνες ομάδων και παραγόντων σε περίπτωση δημιουργίας επεισοδίων από οπαδούς κατά τη μετακίνησή τους σε εκτός έδρας αγώνες. Παράλληλα επεσήμανε ότι δεν είναι ώριμο το ποδόσφαιρο για να δεχθεί μετακινήσεις οπαδών σε αγώνες υψηλής επικινδυνότητας.

Ωστόσο η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και οι συμφωνίες με τον ΟΠΑΠ βάσει των οποίων αυτή επιτεύχθηκε μπορεί να τιναχθεί στον αέρα αν δικαιωθεί ο Παναθηναϊκός από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στο οποίο έχει προσφύγει με αίτημα την ακύρωση της αναδιάρθρωσης Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Χρήστος Παναγόπουλος, ο οποίος παρευρέθηκε στη σύσκεψη, τόνισε ότι η ομάδα του θα φτάσει μέχρι τέλος την υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο, θέση η οποία υποχρέωσε τον αντιπρόεδρο της Λίγκας κ. Γιώργο Μποροβήλο να παραδεχθεί ότι το προσύμφωνο με τον ΟΠΑΠ για αύξηση της ετήσιας χορηγίας από 8,5 σε 13 εκατ. ευρώ δύσκολα θα ισχύσει στην περίπτωση που δικαιωθεί ο Παναθηναϊκός.

Ο κ. Ιωαννίδης πρότεινε στη Λίγκα να μελετήσει το ενδεχόμενο τέλεσης ενός αγώνα κάθε αγωνιστική στις 12.00 κάθε Κυριακής για να επιστρέψει, όπως είπε, η οικογένεια στο γήπεδο. Παράλληλα ζήτησε να σταματήσουν οι εμπρηστικές δηλώσεις ενώ διαβεβαίωσε ότι με έξοδα της Πολιτείας θα ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε όλα τα γήπεδα όπως και το σύστημα κεντρικής διαχείρισης κρίσεων.