Για πολλούς είναι απορίας άξιο, γιατί οι επαφές του Τομ Κρουζ με την πολυαγαπημένη του κόρη Σουρί είναι ελάχιστες, από τότε που η δεύτερη μετακόμισε στη Νέα Υόρκη με την μητέρα της Κέιτι Χολμς, ενώ κάποιοι άλλοι -κυρίως τα μέλη της Σαϊεντολογίας- αναρωτιούνται γιατί σε αυτόν επιτρέπεται να έχει επικοινωνία μαζί της.

Την εξήγηση βέβαια έσπευσε να δώσει η πρώην πρόεδρος της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, Νάνσι Μένι σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα RadarOnline.

«Ο Τομ Κρουζ έχει ιδιαίτερη μεταχείριση από τους κατα τα άλλα αυστηρούς επικεφαλής της Σαϊεντολογίας… Έχουν ήδη παραβεί βασικούς κανόνες για τον Τομ… Αν ήταν ένα απλός οπαδός της Σαϊεντολογίας ή αν ήταν λιγότερο διάσημος, δεν θα του επιτρεπόταν να έχει καθόλου επαφές και επικοινωνία με την Κέιτι ή την Σουρί, καθώς αυτές δεν είναι πλέον μέλη της θρησκείας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νάνσι Μένι.

«Αυτό φυσικά έχει αναστατώσει τους γονείς και τα παιδιά των υπολοίπων Σαϊεντολόγων, οι οποίοι δεν έχουν το δικαίωμα να διατηρούν επαφές με τους αγαπημένους» ισχυρίζεται η πρώην πρόεδρος της οργάνωσης της Σαϊεντολογίας, ενώ το γεγονός ότι αναρωτιέται γιατί «αν ο Τομ Κρουζ είναι μέλος της Σαϊεντολογίας, δεν ισχύουν και γι’ αυτόν οι βασικοί κανόνες;» ενισχύει τις φήμες που τον θέλουν να αποστασιοποιείται την θρησκευτική οργάνωση που «υπηρέτησε» πιστά για δεκαετίες.

«Ο Τομ δεν έχει παραδεχθεί ότι εγκαταλείπει οριστικά την Σαϊεντολογία» είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα ανώνυμη πηγή στο αμερικάνικο περιοδικό Star.

«Ωστόσο έχει αρχίσει να κρατά αποστάσεις από την εν λόγω θρησκεία και έχει αρχίσει να κάνει περισσότερη παρέα με καλούς του φίλους που δεν είναι μέλη της… Τελικά βλέπει ότι η αφοσίωσή του στην Σαϊεντολογία δεν του έχει προσφέρει όσα επιθυμούσε… Έχει περάσει από τρία διαζύγια και η δημόσια εικόνα του έχει πληγεί αρκετές φορές εξαιτίας της…» είχε προσθέσει η ίδια πηγή.