Υλικά για 6 άτομα

18 κολοκυθοανθοί

Για τη γέμιση
200 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη
250 γρ. ανθότυρο, χοντροτριμμένο
3 αβγά
2 κ.γ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
15 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 φιλέτα αντσούγιας, ψιλοκομμένα

Για τη σος γιαουρτιού
1½ κεσεδάκι γιαούρτι, στραγγιστό
1 ντομάτα, περασμένη από το multi
7-8 κλωναράκια δυόσμου, μόνο τα φύλλα
5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.γ. ξίδι, λευκό
1 σκελίδα σκόρδου (προαιρετικά)

Για το κουρκούτι
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγό
250 ml νερό
1½ σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι
λίγο σουμάκι για το πασπάλισμα*
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τους κολοκυθοανθούς, δηλαδή τον στήμονα. Τους πλένουμε και τους αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι. Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς, τους απλώνουμε σε έναν δίσκο, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τους αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σος γιαουρτιού: Χτυπάμε στο multi τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο έως ότου σερβίρουμε τους κολοκυθοανθούς.

Τηγάνισμα: Χτυπάμε στο multi τα υλικά για το κουρκούτι και το αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι.

Βουτάμε τους κολοκυθοανθούς στο κουρκούτι ώστε να καλυφθούν τελείως με αυτό και τους ρίχνουμε στο τηγάνι, φροντίζοντας να μην είναι κολλητά ο ένας με τον άλλο.

Τους τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές και κατόπιν τους μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Αφαιρούμε το χαρτί, πασπαλίζουμε με λίγο σουμάκι και συνοδεύουμε με τη σος.

* Το σουμάκι ή κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που δίνει λεμονάτη γεύση στο φαγητό. Το βρίσκουμε στα μπαχαράδικα και συσκευασμένο στα ράφια των σουπερμάρκετ.