Κέρκυρα: Πέμπτη μέρα αποχής από το συσσίτιο για τους κρατούμενους

Για πέμπτη ημέρα απέχουν από συσσίτιο και εργασίες οι κρατούμενοι των φυλακών της Κέρκυρας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που πραγματοποιείται σε πολλές φυλακές της χώρας.

Για πέμπτη ημέρα απέχουν από συσσίτιο και εργασίες οι κρατούμενοι των φυλακών της Κέρκυρας, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποιείται σε πολλές φυλακές της χώρας.

Τα αιτήματα των κρατουμένων είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, η άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών, η ιατρική περίθαλψη, τα 3/5 έκτισης ποινής να γίνουν 3/7 και η μέγιστη κράτηση να είναι 12 χρόνια. Υπάρχουν και επιμέρους αιτήματα που αφορούν τη λειτουργία της φυλακής, ενώ οι εργαζόμενοι κρατούμενοι κάνουν αποχή και από τα μεροκάματα.

Εξάλλου, από τις 20 Σεπτεμβρίου ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με αιτήματα, την αποσυμφόρηση των φυλακών, την καλύτερη μισθολογική αντιμετώπιση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk