Κοτόπουλο με γραβιέρα και σκόρδο στη λαδόκολλα

Υλικά για 4-5 άτομα

1 κιλό κοτόπουλο, μπούτι ή στήθος, χωρίς πέτσα, σε κύβους 2 εκ.

4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

χυμός από 2 λεμόνια

180 γρ. γραβιέρα, σε κύβους 2 εκ.

2 ντομάτες, μεγάλες και ώριμες, σε κύβους 2 εκ.

λίγο δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη το κοτόπουλο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον χυμό των λεμονιών, την γραβιέρα, τις ντομάτες, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180°C. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο, διπλώνουμε καλά και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο αμέσως όπως είναι στη φουσκωμένη λαδόκολλα.

Τip

Για να κλείσετε ευκολότερα τη λαδόκολλα, φτιάξτε μια αλευρόκολλα, αναμειγνύοντας χωρίς αναλογία αλεύρι με λίγο νερό, ώστε να γίνει μια πηχτή ζύμη, ίδια με αυτή που φτιάχναμε τους χαρταετούς μικροί.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk