Υλικά για 4-5 άτομα

1 κιλό κοτόπουλο, μπούτι ή στήθος, χωρίς πέτσα, σε κύβους 2 εκ.

4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

χυμός από 2 λεμόνια

180 γρ. γραβιέρα, σε κύβους 2 εκ.

2 ντομάτες, μεγάλες και ώριμες, σε κύβους 2 εκ.

λίγο δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη το κοτόπουλο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον χυμό των λεμονιών, την γραβιέρα, τις ντομάτες, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180°C. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο, διπλώνουμε καλά και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο αμέσως όπως είναι στη φουσκωμένη λαδόκολλα.

Τip

Για να κλείσετε ευκολότερα τη λαδόκολλα, φτιάξτε μια αλευρόκολλα, αναμειγνύοντας χωρίς αναλογία αλεύρι με λίγο νερό, ώστε να γίνει μια πηχτή ζύμη, ίδια με αυτή που φτιάχναμε τους χαρταετούς μικροί.