Οι μάχες συνεχίστηκαν τη Δευτέρα σε αρκετές πόλεις της Συρίας, ανάμεσά τους η Δαμασκός, η Ντεράα και το Χαλέπι.

Κατά τη διάρκεια των μαχών στο Χαλέπι έχασε τη ζωή της μια 45χρονη γιαπωνέζα δημοσιογράφος, γεγονός που επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας.

Η Μίκα Γιαμαμότο ήταν πολεμική ανταποκρίτρια για το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων και είχε κερδίσει πλήθος βραβείων για τη δουλειά της, ενώ είχε εργαστεί ως ανταποκρίτρια στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Η σορός της μεταφέρθηκε στην Τουρκία.

Σκληρή κριτική ασκήθηκε στον νέο ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία, Λακντάρ Μπραχίμι, επειδή αρνήθηκε να σχολιάσει εάν ο Μπασάρ Αλ Άσαντ θα πρέπει να παραιτηθεί.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (SNC) δήλωσε ότι η στάση του Λακντάρ Μπραχίμι δείχνει «αδιαφορία για το αίμα του συριακού λαού και για το δικαίωμά τους να αυτοκαθορίζονται». Παράλληλα, απαίτησε από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ να ζητήσει συγγνώμη.

«Εχω δεσμευτεί να βρω λύση. Αυτό είναι. Είμαι μεσολαβητής, δεν έχω προσχωρήσει σε κανένα συριακό κόμμα. Είμαι μεσολαβητής και ένας μεσολαβητής μιλάει στον καθένα και σε όλους, χωρίς επιρροή ή συμφέροντα» τόνισε ο Λ.Μπραχίμι από την πλευρά του. «Τότε θα αποφασίσω για το τι θα πω και τι θα κάνω» πρόσθεσε.