Τρισδιάστατο ταξίδι στο Σύμπαν

Eνα εκπληκτικό βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα τα στελέχη του Sloan Digital Sky Survey, μια ευρεία ερευνητική προσπάθεια για τη ψηφιακή χαρτογράφηση του ουρανού. Το βίντεο αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου προγράμματος που αναζητά απαντήσεις για τη μυστηριώδη σκοτεινή ύλη που σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία αποτελεί το 96% του Σύμπαντος.

http://www.youtube.com/watch?v=08LBltePDZw&feature=player_detailpage#t=62s

Eνα εκπληκτικό βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα τα στελέχη του Sloan Digital Sky Survey, μια ευρεία ερευνητική προσπάθεια για την ψηφιακή χαρτογράφηση του ουρανού. Το βίντεο αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου προγράμματος που αναζητά απαντήσεις για την μυστηριώδη σκοτεινή ύλη που σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία αποτελεί το 96% του Σύμπαντος.

Η 3D έρευνα

Οι επιστήμονες του SDSS δημοσιοποίησαν έναν «φάκελο» με την ονομασία «Data Release 9» (DR9). Ο φάκελος περιέχει δεδομένα από τις έρευνες που έχουν κάνει οι επιστήμονες του SDSS τα τελευταία δύο χρόνια. Ανάμεσά τους είναι ένας τρισδιάστατος χάρτης του Σύμπαντος, ο μεγαλύτερος που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα.

Οι έρευνες του SDSS έχουν μέχρι στιγμής αποκαλύψει στοιχεία για περισσότερους από 200 εκατομμύρια γαλαξίες και σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι έρευνες θα διαρκέσουν άλλα τέσσερα έτη. Μέχρι τότε οι επιστήμονες που μετέχουν στο πρόγραμμα ευελπιστούν ότι θα έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα δεδομένα που θα οδηγήσουν στην «αποκάλυψη» της σκοτεινής ύλης.

Ομως ακόμη και αν τελικά δεν υπάρξουν απαντήσεις για τη σκοτεινή ύλη η εργασία των επιστημόνων του προγράμματος δεν θα πάει χαμένη αφού θα έχουν φωτίσει πολλές άγνωστες περιοχές του Σύμπαντος και θα αποκαλύψουν νέα στοιχεία για το παρελθόν, την εξέλιξη και τις λειτουργίες του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk