Ενα έγχρωμο πανόραμα από την επιφάνεια του Αρη έστειλε πίσω στη Γη το Curiosity. Το πανόραμα τραβήχτηκε με ειδική κάμερα του ρομποτικού εξερευνητή η οποία φέρει ευρυγώνιο φακό και είναι τοποθετημένη ψηλά επάνω σε ένα κοντάρι προκειμένου να πραγματοποιεί λήψεις 360 μοιρών.

Στο κέντρο του πανοράματος – που σημειωτέον είναι χαμηλής ανάλυσης- φαίνεται το μεγάλο όρος το οποίο βρίσκεται στο μέσον του Κρατήρα Γκέιλ. Είναι το ύψους 5 χλμ όρος Σαρπ στο οποίο το Curiosity θα ξεκινήσει μια αργή αναρρίχηση. Προηγούμενα στοιχεία που έχουν προκύψει από δορυφορικές φωτογραφίες έχουν δείξει ότι στη βάση του Βουνού Σαρπ υπάρχουν ιζήματα που βρέθηκαν σε αυτό το σημείο καθώς κάποτε υπήρχε άφθονο νερό.

Ο ρομποτικός εξερευνητής «επισκέπτεται» τον Κόκκινο Πλανήτη ώστε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτά τα στοιχεία. Θα προσπαθήσει να «μάθει» ποιες ήταν οι περιβαλλοντικές συνθήκες όταν σχηματίζονταν οι βράχοι καθώς και αν υπήρχαν περίοδοι στην ιστορία του Αρη κατά τις οποίες θα μπορούσε να υποστηριχθεί μικροβιακή ζωή.