Τόνι Μπλερ προς Γερμανία: «Σώστε το ευρώ!»

Ο βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ καλεί τους Γερμανούς να σώσουν το ευρώ, ακόμη και με το τίμημα δυσάρεστων συμβιβασμών. Η κρίση που πλήττει την ευρωζώνη «είναι μια νέα εμπειρία, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του 1930. Όλες οι εναλλακτικές λύσεις είναι δυσάρεστες. Όμως η καλύτερη για την Ευρώπη και ειδικά για τη Γερμανία είναι να σώσει το ευρώ», τονίζει ο Μπλερ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ καλεί τους Γερμανούς να σώσουν το ευρώ, ακόμη και με το τίμημα δυσάρεστων συμβιβασμών.

Η κρίση που πλήττει την ευρωζώνη «είναι μια νέα εμπειρία, που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή του 1930. Όλες οι εναλλακτικές λύσεις είναι δυσάρεστες. Όμως η καλύτερη για την Ευρώπη και ειδικά για τη Γερμανία είναι να σώσει το ευρώ», τονίζει ο Μπλερ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην γερμανική εφημερίδα Bild.

«Το να εγκαταλειφθεί η ευρωζώνη σήμερα θα ήταν καταστροφικό ειδικά από οικονομικής πλευράς και όχι μόνο από πολιτικής», προειδοποιεί ο Μπλερ.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι από τους Γερμανούς ζητούνται πολλά: «να χρηματοδοτήσουν τους μηχανισμούς διάσωσης, να δεχτούν έναν (μεγαλύτερο) πληθωρισμό και να εγγυηθούν για τα χρέη χωρών που δεν έχουν προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Όμως για τον βρετανό πολιτικό δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την Γερμανία από το να δεχτεί «μια μορφή αμοιβαιότητας του χρέους», ενώ οι χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση θα πρέπει να δεχτούν τις μεταρρυθμίσεις και να τις εφαρμόσουν σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, επισημαίνει ο Τόνι Μπλερ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
  • Σαμπάνιες στην άμμο Η Θέκλα έβγαλε από το μικρό σατέν τσαντάκι με το εντυπωσιακό κρυσταλλιζέ κούμπωμα σε σχήμα τακουνιών το lipstick σε... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk