Πέθανε ο Γιώργος Κάρτερ

Ενας σημαντικός άνθρωπος των ΜΜΕ, ο δημοσιογράφος και ποιητής Γιώργος Κάρτερ έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 22 Ιουλίου, στην Αθήνα, σε ηλικία 84 ετών. Γεννημένος στην Κέρκυρα, με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ο Κάρτερ υπήρξε από την έναρξη λειτουργίας της ελληνικής τηλεόρασης, το 1965, βασικό στέλεχός της, αφού προηγουμένως είχε εργαστεί στο ραδιόφωνο.

Ενας σημαντικός άνθρωπος των ΜΜΕ, ο δημοσιογράφος και ποιητής Γιώργος Κάρτερ έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 22 Ιουλίου, στην Αθήνα, σε ηλικία 84 ετών.

Γεννημένος στην Κέρκυρα, με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ο Κάρτερ υπήρξε από την έναρξη λειτουργίας της ελληνικής τηλεόρασης, το 1965, βασικό στέλεχός της, αφού προηγουμένως είχε εργαστεί στο ραδιόφωνο.

Την περίοδο μετά τη μεταπολίτευση παρουσίασε στην τηλεόραση της ΕΡΤ τις ειδήσεις καθώς και εκπομπές όπως τη «Μια ταινία, μια συζήτηση». Μεταξύ άλλων διετέλεσε διευθυντής τηλεόρασης της ΕΡΤ1, πρώτος διευθυντής ραδιοφωνίας-τηλεόρασης της ΕΡΤ2, πρόεδρος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Εθνικού Θεάτρου, πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και μέλος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Εχει εκδώσει περισσότερα από 30 βιβλία τα οποία μεταφράστηκαν σε πολλές ξένες γλώσσες.

Ο εκλιπών ήταν αδελφός του ζωγράφου Ερνέστου Κάρτερ και σύζυγος της βιολονίστριας Ισμήνης Χρυσοχόου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
Σίβυλλα
Helios Kiosk