1
Φέρτε τα πάνω κάτω

Οι σανίδες από παλιά ξύλινα δάπεδα φρεσκάρονται και γίνονται η πρώτη ύλη για μια πρωτό-τυπη επένδυση τοίχου. Αν θέλετε να ενισχύσετε την καλοκαιρινή αύρα της, επιλέξτε τα ξύλα να έχουν θαλασσινά χρώματα και να θυμίζουν σανίδες παροπλισμένης βάρκας. Επίσης, για μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας επεμβάσεις, *Επισκεφθείτε το site του ξενοδοχείου W Retreat & Spa, (http://www.wvieques.com/) στην Καραϊβική και δείτε πώς εφάρμοσε την ιδέα η ισπανίδα ντιζάινερ Patricia Urquiola στους χώρους του ξενοδοχείου.

2
Το παζλ της υπομονής

Πολλά μικρά ξύλα περιμένουν να τους δώσετε υπόσταση ακολουθώντας την πρόταση του γερμανικού στούντιο Piet Hein Eek. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εκατοντάδες κομμάτια παλιών ξύλων ενώθηκαν προς τιμήν του πιο κλασικού αλλά πάντα χρήσιμου επίπλου: του μπουφέ.

 

3
Βάλτε τα στη σειρά

Δοκιμάστε την τύχη σας στην ξυλουργική συνδυά-ζοντας φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους ξύλα, προκειμένου να φτιάξετε μια επιφάνεια τραπεζιού. Aν πιάνουν τα χέρια σας, θα σας φανεί πιο εύκολο από το να λύσετε τον κύβο του Ρούμπικ. Στερεώστε το πολύχρωμο κολάζ σε μία βάση – κατά προτίμηση μεταλλική – και σερβίρετε επάνω στην πρωτότυπη αυτή ιδιοκατασκευή τη σπεσιαλιτέ σας χωρίς σουπλά και τραπεζομάντιλα. Για όσους δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με μαστορέματα, οι ντιζάινερ παραδίδουν έτοιμη την έμπνευση και μάλιστα στην πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Οπως, π.χ., το τραπέζι φαγητού της σειράς Please Resycle, από ανακυκλωμένο ξύλο (επάνω), για την Oficina à Lapa (Interni).

4
Και όμως ανοίγουν

Παλιά συρτάρια σφηνώνονται με ευρηματικό τρόπο στο γαλλικό ρεστοράν La Corde à Linge στο Στρασβούργο (αριστερά). Η ιδέα του σχεδιαστικού γραφείου My Beautiful θέλει βέβαια ψάξιμο στα παλιατζίδικα και στις υπαίθριες αγορές επίπλων. Πού αλλού θα βρεις δεκάδες γραφεία για πέταμα, από τα οποία θα διασώσεις μόνο τα συρτάρια τους; Στα χνάρια της ιδέας αυτής βαδίζει και η πρακτική και όμορφη συρταριέρα (επάνω) – αν και μοιάζει με σπαζοκεφαλιά – των Droog Workshop (Dionisis Sotovikis). Εδώ τα πάντα χωράνε σε φαινομενικά ατάκτως ερριμμένα συρτάρια, αρκεί να αντέχουν την κλίση.

 

5
Τακτοποιήστε τα συρτάρια σας – και δείξτε τα!

Αδειάστε το περιεχόμενό τους και κολλήστε τα στον τοίχο για να φιλοξενήσουν – με εξωστρέφεια πλέον – όποιο αντικείμενο ταιριάζει στις διαστάσεις τους. Η ιδέα ανήκει στην Tracy Neuls, η οποία σχεδιάζει τα ομώνυμα υποδήματα, και υλοποιήθηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου: Το περίπτερό της ξεχώρισε με τα συρτάρια σε ρόλο προθηκών αλλά και ως παραβάν.