Κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει στη ζωή έναν τραυματισμένο και άρρωστο λύκο καταβάλουν οι επιστήμονες της οργάνωσης «Αρκτούρος».

Την περασμένη Δευτέρα μέλη του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης εντόπισαν το ταλαιπωρημένο ζώο στο χωριό Βαμβακόφυτο Σερρών. Σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία, ο λύκος μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις πρώτων βοηθειών για την άγρια ζωή του Φορέα στην Κερκίνη, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεα η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή του Αρκτούρου τον μετέφερε στο Νοσοκομείο ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ όπου και παρέμεινε δύο ημέρες για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Μετά από λεπτομερή εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο σε διάφορα σημεία του σώματος (παλιά τραύματα). Επίσης, έπασχε από διροφιλαρίωση. Του χορηγήθηκε η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό Άγριας Ζωής της οργάνωσης για συνεχή παρακολούθηση και αποθεραπεία.

Ο ταλαιπωρημένος λύκος θα παραμείνει εκεί έως ότου αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του με στόχο τη μελλοντική του επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον.