Δύο ακόμη νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Τρίτη στη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίθεση έγινε τα ξημερώματα στην περιοχή Ντέιρ αλ-Μπάλαχ.

Πρόκειται για δύο 17χρονους, οι οποίοι προσπαθούσαν να πλησιάσουν το τείχος ασφαλείας όταν επλήγησαν από τα ισραηλινά πυρά. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι «ομάδα τρομοκρατών εντοπίστηκε τη στιγμή που ετοιμαζόταν να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο τείχος ασφαλείας στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

Οπως αναφέρει και η Jerusalem Post η αεροπορική ισραηλινή επιδρομή ην Τρίτη το πρωί αποτέλεσε την τρίτη μέσα σε διάστημα 24 ωρών, κλιμακώνοντας τις εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και των «τρομοκρατικών ομάδων της Γάζας».

Δύο αεροπορικές επιθέσεις και τη Δευτέρα
Χθες Δευτέρα, νεκροί έπεσαν από ισραηλινά πυρά δύο 20χρονοι Παλαιστίνιοι έπειτα από αεροπορική επιδρομή στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

«Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο ομάδα προσώπων ανατολικά του Μπέιτ Χανούν» ο Ανταμ Αμπού Σελμίγια, εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών στην πληγήσα περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες καθώς και το παλαιστινιακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ma’an είπαν πως οι δύο νεκροί είναι ο Μοχάμαντ Σαμπάτ και ο Ισμαήλ Αούντα, μέλη του ριζοσπαστικού κίνήματος Ισλαμικός Τζιχάντ και ηλικίας περίπου 20 ετών αμφότεροι. Οι δύο άτυχοι νεαροί βρίσκονταν πάνω σε μοτοσικλέτα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ όταν επλήγησαν από τη ρουκέτα.

Την επιδρομή επιβεβαίωσε ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος. Ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη διείσδυση, το πρωί, μια ένοπλης ομάδας στο Ισραήλ κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα, στη διάρκεια της οποίας δύο μέλη της ομάδας και ένας ισραηλινός εργάτης σκοτώθηκαν.

Η δεύτερη αεροπορική επίθεση τη Δευτέρα από την πλευρά του Ισραήλ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα όταν μία ομάδα Παλαιστίνιων, τρομοκρατών, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό ετοιμάζονταν να ρίξουν ρουκέτα στο βόρειο τμήμα της Γάζας στο Ισραήλ.

Αντεπίθεση της Χαμάς
Σύμφωνα και πάλι με δημοσίευμα της Jerusalem Post την Τρίτη το πρωί η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ισραηλινά εδάφη τη Δευτέρα το βράδυ, δηλώνοντας ότι ήταν απάντηση στις ισραηλινές επιδρομές κατά Παλαιστινίων. Βάσει του άρθρου της ισραηλινής εφημερίδας, η Χαμάς εκτόξευσε έξι ρουκέτες κατά του Ισραήλ στη διάρκεια της νύχτας, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν ζημιές ή ανθρώπινες απώλειες.