Μεγάλη βραδιά η χθεσινή -Τρίτη 12 Ιουνίου- για τις γυναίκες του κινηματογράφου, καθώς το Χόλιγουντ τίμησε σημαντικές κυρίες της μεγάλης και της μικρής οθόνης.

Ο λόγος για την απονομή των «Women In Film Crystal and Lucy Awards 2012» που πραγματοποιήθηκε στοBeverly Hilton Hotel, στο Μπέβερλι Χιλς, με οικοδέσποινα την ηθοποιό Τζένα Έλφμαν.

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς ήταν η ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις, η οποία παρέλαβε το «Crystal Award for Excellence in Film» από την συνάδερφό της Μέριλ Στριπ. Αν και πριν λίγο καιρό υπήρξαν αντίπαλες διεκδικώντας το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου -το οποίο κέρδισε τελικά η Μέριλ Στριπ- οι δύο μεγάλες κυρίες του κινηματογράφου μίλησαν με θερμά λόγια η μία για την άλλη.

Η «Σιδηρά Κυρία» Μέριλ Στριπ, αποκάλεσε την Ντέιβις μια γυναίκα με καρδιά λιονταριού, μια ταλαντούχα και βραβευμένη με Tony Award ηθοποιό, που κατάφερε να γοητεύσει το Χόλιγουντ με την 8λεπτη ερμηνεία της στο «Doubt», ενώ αστειεύτηκε προσθέτοντας ότι «ήταν πρωτοεμφανιζόμενη στα 45!»

Από την μεριά της η Βαϊόλα Ντέιβις ανταπέδωσε την αγάπη της και εξομολογήθηκε ότι ήταν τιμή της που συνεργάστηκε μαζί της στο παρελθόν.

Ανάμεσα στις τιμώμενες κυρίες της βραδιάς ήταν και η Κριστίνα Απλεγκέιτ, η οποία βραβεύθηκε με το «Norma Zarky Humanitarian Award» αλλά και η 15χρονη Κλοέ Γκρέις Μορέτζ που παρέλαβε το «Max Mara Face of the Future Award».

Τιμητικά βραβεία απέσπασαν επίσης η επικεφαλής του καναλιού NBCUniversal, Μπόνι Χάμερ, η σκηνοθέτιδα Ανέτ Χέλμινγκ και πέντε ακόμη στελέχη του Fox.

Στο κόκκινο χαλί της εκδήλωσης περπάτησαν επίσης η βραβευμένη με Όσκαρ παραγωγός και πρόεδρος του «Women In Film», Κάθι Σούλμαν, οι ηθοποιοί Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Πόπι Μοντγκόμερι, Νία Βαρντάλος, Κέιτ Φλάνερι, Κόμπι Σμάλντερ, Εντ Ο Νιλ κ.α