Στον Τζορτζ Κλούνεϊ έχει γίνει πρόταση να σκηνοθετήσει το «The Yankee Comandante» σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter».

Πρόκειται για μια δραματική ταινία τηςFocus Features που είναι βασισμένη σε ένα άρθρο του New Yorker σχετικά με τον ΑμερικανόΓουίλιαμ Αλεξάντερ Μόργκαν ο οποίος βοήθησε τον Φιντέλ Κάστρο και άλλους Κουβανούς αντάρτες να ανατρέψουν την βασιλεία του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα.

Η Smokehouseproduction company των Τζορτζ Κλούνεϊ και Γκραντ Χέσλοβ θα αναλάβει την παραγωγή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Focus Features.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το άρθρο του Ντέιβιντ Γκραν δημοσιεύτηκε στο The New Yorker στις 28 Μαΐου 2012 με λεπτομέρειες για το έπος του Γουίλιαμ Αλεξάντερ Μόργκαν, ο οποίος υπήρξε ο μόνος ξένος εκτός του Τσε Γκεβάρα που πήρε τον τίτλο Comadante στην Κούβα, ενώ οι ενέργειές του τράβηξαν την προσοχή του διευθυντή του FBI Τζέι Έντγκαρ Χούβερ.

Να σημειώσουμε ότι αυτόν τον καιρό ο Τζορτζ Κλούνεϊ σκηνοθετεί την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Ρόμπερτ Εμ Έντσελ «The Monuments Men», το οποίο αφηγείται την αποστολή διάσωσης των έργων τέχνης που έπεσαν στα χέρια των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ θα πρωταγωνιστήσει και στην 3D ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν «Gravity» μαζί με την Σάντρα Μπούλοκ.