«… Η ιστορία μου δεν είναι μια ερωτική ιστορία, ένα ρομάντζο με αποτρόπαια κατάληξη. Οπως δεν είναι και η ιλαροτραγωδία ενός ανθρώπου που την ψωνίζει με την εξουσία και με το πεπρωμένο του. Όχι. Ο νους μου ούτε θόλωσε ούτε και ψήλωσε ποτέ. Παρέμεινα έως τη στερνή μου ώρα στο νησί του Αγίου κύριος του εαυτού μου, πρώτος υπεύθυνος για όσα μου και τους συνέβησαν…»

Αυτά είναι τα λόγια του Μάριου Σιμώτα, του νεαρού μποέμ δικηγόρου, πρωταγωνιστή -δια μέσου του γιου του- του νέου βιβλίου του Χρήστου Χωμενίδη με τίτλο «Ο κόσμος στα μέτρα του» που διηγείται τη περιπέτεια ενός ανθρώπου ο οποίος προσπαθεί να φέρει τον κόσμο στα μέτρα του. Απίθανο, ιδίως την εποχή που ζούμε όπου όλες οι βεβαιότητες καταρρίπτονται;

Αυτά, κι άλλα ερωτήματα συζητήθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στο πατάρι των εκδόσεων Πατάκη παρουσία πλήθος κόσμου. Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την παρουσίαση-συζήτηση στην οποία πήραν μέρος όχι μόνο οι ομιλητές του πάνελ αλλά και το κοινό.

Η επιλογή του συγγραφέα ήταν να βρεθεί στο πάνελ με συμφοιτητές και φίλους από τα παλιά για να φωτίσουν όλοι μαζί πτυχές και ερωτήματα που εγείρει το βιβλίο αλλά και η εποχή μας.

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης