ΠαΣοΚ: «Ζήτημα δημοψηφίσματος δεν τίθεται»

Σχετικά με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το περιεχόμενο της συνομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη γερμανίδα καγκελάριο, από το Γραφείο Τύπου του ΠαΣοΚ ανακοινώθηκαν τα εξής: «Η διενέργεια δημοψηφίσματος ανήκει στην αποκλειστική…

Σχετικά με ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για το περιεχόμενο της συνομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε τα εξής:

«Η διενέργεια δημοψηφίσματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων και όχι στην αρμοδιότητα της ΕΕ ή κυβερνήσεων άλλων κρατών-μελών. Ζήτημα δημοψηφίσματος συνεπώς δεν τίθεται. Ο σεβασμός στη συνταγματική τάξη και τους λαούς όλων των κρατών-μελών είναι θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ζήτημα στην Ελλάδα δεν είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ, αλλά η οριστική έξοδος από την κρίση και η αποκατάσταση της ουσιαστικής ισοτιμίας της χώρας μέσα στην Ευρώπη. Με ασφάλεια και με χειρισμούς που προστατεύουν τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, ανακόπτουν την ύφεση και την ανεργία, προστατεύουν τα εισοδήματα, ιδίως τα χαμηλά και μεσαία, και δίνουν προοπτική και αισιοδοξία.

Για την ανάγκη να συγκροτηθούν και να εφαρμοστούν με τον ταχύτερο τρόπο ολοκληρωμένες ευρωπαϊκές πολιτικές στήριξης της ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας, ιδίως των νέων, έχουν ληφθεί σαφείς αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2011.

Αυτό ήταν και το αντικείμενο της πρόσφατης ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε αυτό στόχευε η τελευταία επιστολή μου προς τον κ. Μπαρόζο, επιστολή που περιλαμβάνει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις.

Άρα, σημασία έχει αυτές οι πολιτικές εξαγγελίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνουν άμεσα πράξη, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Αυτό ήταν το βασικό αντικείμενο της σημερινής συζήτησής μας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σουλτς με τον Πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Το περιεχόμενο της συζήτησης αυτής αποτυπώθηκε στις δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά».

Απάντηση ΠαΣοΚ στις δηλώσεις Τσίπρα για το δημοψήφισμα

Σε απάντηση προς τις σχετικές με το δημοψήφισμα δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, από το Γραφείο Τύπου του ΠαΣοΚ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Στις έξωθεν παρεμβάσεις, το ΠΑΣΟΚ έδωσε καθαρή και άμεση απάντηση. Από τη δική μας όμως εθνική σκοπιά, το μεγάλο θέμα είναι ότι η χώρα, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει κυβέρνηση και στέλνει διεθνώς την εικόνα της αστάθειας και της αβεβαιότητας.

Ο κ. Τσίπρας παίζει εκλογικά ζάρια στην πλάτη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Δεν αντιλαμβάνεται τι και πώς διακυβεύεται στην Ευρώπη. Δεν αντιλαμβάνεται ότι πολιτικοί του ίδιου τύπου με αυτόν υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όλοι μαζί, κατά λάθος ή λόγω τοπικών πολιτικών σκοπιμοτήτων, μπορούν να οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα με το λογαριασμό να τον πληρώνει πρώτη η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk