Λαγκάρντ: Δαπανηρή και σκληρή ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ

Θέση πήρε τελικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, καθώς η γενική διευθύντρια, Κριστίν Λαγκάρντ τοποθετήθηκε δημοσίως λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Η Κριστίν Λαγκάρντ όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, σε συνέντευξη της στην ολλανδική τηλεόραση δήλωσε ότι οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα πρέπει να δείξουν τη βούλησή τους να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, ενώ, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι
ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ «θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρή και σκληρή εξέλιξη και όχι μόνο για την Ελλάδα».

Η διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε ακόμη:«Νομίζω ότι πρέπει να δούμε το καλύτερο σενάριο σύμφωνα με το οποίο η χώρα έχει την πολιτική βούληση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, να παραμείνει στην Ευρωζώνη, κάτι που φαίνεται πως είναι και η επιθυμία του λαού. Αυτό είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την προσπάθεια να τηρηθεί το πρόγραμμα που έχει τεθεί σε ισχύ και βάση του οποίου οι ευρωπαίοι εταίροι συμφώνησαν να στηρίξουν τη χώρα».

Το ΔΝΤ είχε, από τις εκλογές της 6ης Μαϊου και μέχρι τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ στην ολλανδική τηλεόραση, αρνηθεί να τοποθετηθεί επί του «ελληνικού προβλήματος», λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει κανένα σχόλιο μέχρι το σχηματισμό
κυβέρνησης. Η τοποθέτηση της γενικής διευθύντριας έγινε αφού ανακοινώθηκε πως καθήκοντα νέου πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Πικραμένος και πριν ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων υπηρεσιακών υπουργών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk