Φ. Κουβέλης: «Σε κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠαΣοΚ δεν συμμετέχουμε»

Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί, επανέλαβε την Παρασκευή ο Φώτης Κουβέλης στην πρώτη του ομιλία ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί, επανέλαβε την Παρασκευή ο Φώτης Κουβέλης στην πρώτη του ομιλία ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Επίσης, είπε κατηγορηματικό «όχι» στο ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση μόνο με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, επειδή εξ αρχής θέλει να οδηγηθούμε σε επαναληπτικές εκλογές. Ωστόσο, πρόσθεσε, χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση με τα χαρακτηριστικά που έχει περιγράψει η ΔΗΜΑΡ.

Ακολούθως σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την ψήφο του λαού στο όνομα της Αριστεράς και την μετέτρεψε σε προεκλογικό του διήμερο. «Επείγονται για εκλογές, απλώς δεν το λένε, αλλά όλοι τώρα το καταλαβαίνουμε» είπε ο κ. Κουβέλης.

«Αν δεν αλλάξει στάση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάμε για εκλογές. Δεν τις θέλαμε, κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας -και ακόμα περισσότερα- για να μην γίνουν, αλλά εφόσον γίνουν, είμαστε έτοιμοι. Σε θέση μάχης» ανέφερε.

Στην αρχή της ομιλίας του παρουσίασε για μια ακόμη φορά την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με δύο όρους: την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο.

«Προτείναμε την συγκρότηση Οικουμενικής Κυβέρνησης, με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας. Η αποστολή αυτής της κυβέρνησης, που θα έχει συγκεκριμένο δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, θα είναι διπλή: Πρώτον, να κρατήσει την χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και δεύτερον, να ξεκινήσει την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο».

Τόνισε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η ΔΗΜΑΡ διεκδικούν κάτι περισσότερο από την ικανοποίηση «ότι συμβάλλαμε στην εξεύρεση λύσης σε μια δύσκολη στιγμή. Και αυτό για να τελειώνουμε με παραμύθια και με όλους εκείνους που νομίζουν ότι η πολιτική είναι συνώνυμη της προσωπικής φιλοδοξίας».

Για συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε οικουμενική κυβέρνηση και όχι σε μια κυβέρνηση όπου θα συμμετέχουν μόνο το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία, έκανε, εξ’αλλου, λόγο ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης μιλώντας την Παρασκευή το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

«Εξακολουθώ να λέω το ίδιο που έλεγα προεκλογικά, δε θα πάρω μέρος σε μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, η οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να έχει εκείνες τις δυνάμεις που επέλεξε ο λαός με την ψήφο του», σημείωσε χαρακτηριστικά

Παράλληλα τόνισε ότι δεν θα συμπράξει προεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος της οικουμενικής κυβέρνησης είναι η σκληρή και άμεση διαπραγμάτευση του μνημονίου, επισήμανε και παρατήρησε ότι βάσει της επιστολής Τσίπρα προς τους Μπαρόζο, Ρομπάι και Ντράγκι υπάρχει μετατόπιση από τις αρχικές τοποθετήσεις για το θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα