Γ. Μπουτάρης: «Να κηρυχθεί παράνομη η Χρυσή Αυγή»

Να κηρυχθεί παράνομο το ναζιστικό κόμμα και στην Ελλάδα, όπως στη Γερμανία, ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Να κηρυχθεί παράνομο το ναζιστικό κόμμα και στην Ελλάδα, όπως στη Γερμανία, ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Απαντώντας σε δημοσιογράφο ο οποίος μετά τις εκδηλώσεις μνήμης για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Γ’ Σώμα Στρατού, τον ρώτησε σχετικά με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε:

«Είναι πέρα από κάθε λογική μέσα στο κοινοβούλιο να έχουμε ναζιστικό κόμμα. Είναι σημεία των καιρών, γιατί σε όλη την Ευρώπη έχουμε τέτοια ναζιστικά φαινόμενα και πιστεύω βαθύτατα ότι, όπως στη Γερμανία είναι παράνομο το ναζιστικό κόμμα, έτσι και στην Ελλάδα πρέπει κάποια στιγμή να κηρυχθεί παράνομο το ναζιστικό κόμμα».

«Σήμερα είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, γιατί ξέρουμε τις συνέπειες» τόνισε και ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, συμπληρώνοντας ότι η ύφεση, η λιτότητα και η ανεργία έχουν συμβάλει και σήμερα στην αναβίωση των «άκρων» στην Ευρώπη.

«Ειδικά στη χώρα μας, η οποία διαθέτει μια από τις πιο ένδοξες ιστορικές αναφορές Εθνικής Αντίστασης, η είσοδος της Χρυσής Αυγής, μιας ακραίας οργάνωσης που εμφορείται από ναζιστικές ιδέες, υιοθετεί φασιστικές συμπεριφορές και χιτλερικούς χαιρετισμούς και λειτουργεί, όπως έκπληκτοι είδαμε, με μιλιταριστικές δομές, προκαλεί έντονο προβληματισμό» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, συλλόγους αντιστασιακών και σωματεία. Στη μια το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί εκδήλωση μνήμης με την παρουσία και ξένων επισήμων στα συμμαχικά κοιμητήρια Ζέιτενλικ στη Σταυρούπολη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk