Κριστίν Λαγκάρντ: «Άστοχο το δίλημμα λιτότητα ή ανάπτυξη»

Ως «άστοχο δίλημμα» απέρριψε η επικεφαλής του ΔΝΤ το διαζευκτικό ερώτημα «λιτότητα ή ανάπτυξη», αναγνωρίζοντας μεν πως η αναγκαία λιτότητα επιβραδύνει την ανάκαμψη αλλά αυτό που χρειάζεται είναι «ο σωστός ρυθμός».

Η συζήτηση που κυριαρχεί στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι «η λιτότητα εναντίον της ανάπτυξης», ανέφερε σε ομιλία της στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης η Κριστίν Λαγκάρντ, για να τονίσει: «Θα αντέτεινα πως δεν είναι «ή το ένα, ή το άλλο», αλλά μπορούμε να σχεδιάσουμε μία στρατηγική καλή και για το σήμερα και για το αύριο».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ εκτίμησε, όσον αφορά το μέλλον της Ευρωζώνης, πως θα υπάρξουν «σκαμπανεβάσματα» αλλά στο τέλος η Ευρωζώνη «θα είναι στέρεη». «Είναι ξεκάθαρο πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες λαμβάνουν υπόψη τους την ανάγκη πολιτικών ανάπτυξης» τόνισε.

Όσον αφορά μάλιστα την Ελλάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ανεκδοτολογικά, όπως το είπε, το εξής για τα κλειστά επαγγέλματα: Εξαιτίας του πλαίσιου στις οδικές μεταφορές «κοστίζει στην πράξη λιγότερα να εισάγεις μία τομάτα από την Ολλανδία παρά να την αγοράσεις από έναν Έλληνα αγρότη.

Σε αυτήν την εικόνα, είπε η κ. Λαγκάρντ, «κάποιο λάθος υπάρχει». «Ο κλάδος αυτός απελευθερώνεται και τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο» επισήμανε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk