H πρωταθλήτρια Ισπανίας Μπαρτσελόνα ξεπέρασε την ήττα από την αιώνια αντίπαλό της Ρεάλ Μαδρίτης (1-2 στο «Καμπ Νου») και τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ ξεσπώντας στη Ράγιο Βαγεκάνο την οποία διέλυσε με 7-0 εκτός έδρας. Αντίστοιχη ήταν και η αντίδρασης της πρωτοπόρου του ισπανικού πρωταθλήματος Ρεάλ Μαδρίτης στον αποκλεισμό της από τη Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς επικράτησε 3-0 της Σεβίλλης. Πλέον η ομάδα του κ. Ζοζέ Μουρίνιο χρειάζεται μόλις μια νίκη στα τρία ματς που απομένουν για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Σήμερα (21.00) οι Μπλαουγκράνα υποδέχονται τη Μάλαγα, ενώ δύο ώρες αργότερα η πρωτοπόρος της Πριμέρα Ντιβισιόν Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Αθλέτικ Μπιλμπάο του κ. Μαρσέλο Μπιέλσα στο πάντα «αφιλόξενο» «Σαν Μαμές». Η φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ μάλιστα, έχει εξίσου ισχυρό κίνητρο, καθώς διεκδικεί την έκτη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου…

Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κούρσα για την κατάκτηση του Σκουντέτο στην Ιταλία, όπου η Γιουβέντους που έχει προβάδισμα τριών βαθμών από τη Μίλαν μετρώντας επτά συνεχόμενες νίκες, φιλοξενεί (21.45) τη Λέτσε για την 36η αγωνιστική, ενώ την ίδια ώρα η Μίλαν υποδέχεται την Αταλάντα.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και η μάχη για την τρίτη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και τις επόμενες δύο που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ, τις οποίες διεκδικούν τέσσερις ομάδες! Η Νάπολι με τη χθεσινή νίκη της (2-0) επί της Παλέρμο ανέβηκε στους 58 βαθμούς, ενώ σήμερα η Ουντινέζε (55 β.), η Ιντερ (55 β.) και η Λάτσιο (55 β.) μπορούν να την «πιάσουν» αν κερδίσουν τις Τσεζένα (εκτός έδρας), Πάρμα (εκτός έδρας) και Σιένα (εντός) αντίστοιχα!

Στην Πρέμιερ Λιγκ στα χθεσινά εξ αναβολής ματς η Λίβερπουλ ηττήθηκε εντός έδρας (0-1) από τη Φούλαμ και παρέμεινε στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, ενώ η Εβερτον με το 1-1 που απέσπασε από τη Στόουκ ξέφυγε από τη συμπολίτισσά της Λίβερπουλ τρεις βαθμούς. Σήμερα η Τσέλσι φιλοξενεί τη Νιούκαστλ που παλεύει για την τέταρτη θέση της βαθμολογίας με την Τότεναμ, η οποία δοκιμάζεται εκτός έδρας με τη Μπόλτον που βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.