Στρέφοντας τα βέλη της κατά του ΣΥΡΙΖΑ και βάζοντας στο ίδιο κάδρο όλα τα κόμματα, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι μοναδική διέξοδος του λαού για να βγει από τη φτώχεια είναι να ψηφίσει το ΚΚΕ.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη ΝΕΤ, κάλεσε το λαό «πριν ορκιστεί καν η καινουρια κυβέρνηση να βγει στο δρόμο για να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται». Η τοποθέτησή του αυτή δημιούργησε αντιδράσεις από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς ερμηνεύθηκε ως μη αναγνώριση του εκλογικού αποτελέσματος εκ μέρους του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, ο Θ.Παφίλης μιλώντας στη ΝΕΤ ζήτησε ψήφο στο ΚΚΕ και τόνισε: «Το παιχνίδι είναι στημένο. Όποια κυβέρνηση προκύψει από αυτές τις εκλογές θα είναι θύελλα απέναντι στους εργαζόμενους. […] Σημασία έχει, κατά τη γνώμη μας, πριν καν ορκιστεί η καινούρια κυβέρνηση ο λαός να βγει στο δρόμο για να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται, για να ματαιώσει αυτά που του ετοιμάζουν».

Η τοποθέτηση Παφίλη ερμηνεύθηκε ως μη αναγνώριση του εκλογικού αποτελέσματος από το ΚΚΕ, με αποτέλεσμα να δεχθεί σφοδρά πυρά εκ μέρους του Αρη Σπηλιωτόπουλου και του Χρήστου Παπουτσή, οι οποίοι συμμετείχαν στην συζήτηση.

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος κατηγόρησε τον κ. Παφίλη για μη αναγνώριση της δημοκρατικής διαδικασίας των εκλογών και τον ρώτησε: «γιατί να μη βγει στο βουνό κάνοντας αντάρτικο». Για μείζον πολιτικό ζήτημα έκανε λόγο κι ο Χρήστος Παπουτσής.

Πάντως, έκκληση στους ψηφοφόρους, εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, για «χειραφέτηση από τα τρομοκρατικά διλήμματα των ήδη καταδικασμένων από το λαό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και χειραφέτηση από τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις και οι προτάσεις τους για κυβερνήσεις συνεργασίας και αμφιβόλου σύνθεσης», απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους τη Δευτέρα.

Επίσης, σε άλλη δήλωσή της, η κ. Παπαρήγα τονισε ότι ο λαός δεν πρέπει να έχει καμία αυταπάτη πως μια κυβέρνηση «με γάμο συμφέροντος ή με πλαστούς αρραβώνες κάτω από εκβιαστικά διλήμματα θα αντιμετωπίσει το μνημόνιο και το χρέος».

Απαντώντας στην πρόταση Τσίπρα περί κυβέρνησης της Αριστεράς, σημείωσε: «Τέτοιες κυβερνήσεις δεν έχουν πολύ χρόνο ζωής και απογοητεύουν τον λαό. Δεν υπάρχει ούτε μια τέτοιου τύπου αριστερή κυβέρνηση που χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια, με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις να κατάφερε να δώσει μια βιώσιμη λύση για το λαό. Τέτοιες κυβερνήσεις ανατρέπονται μια ώρα γρηγορότερα από τη δημαγωγία ακόμα πιο συντηρητικών δυνάμεων».

Στις 8 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα.

Λόγω της συγκέντρωσης έχουν ανακοινωθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μέτρα απαγόρευσης της στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή.